Νέες κινητοποιήσεις αγροτών σε όλη τη χώρα

Στήθηκαν ήδη τα πρώτα αγροτικά μπλόκα στην Εγνατία από παραγωγούς των Σερρών και της Καβάλας ενώ αγρότες από 19 νομούς της χώρας έχουν προγραμματίσει την κάθοδό τους σε βασικούς κόμβους των εθνικών οδών στις 2 το μεσημέρι, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο αποκλεισμών τους.

0 180

Στήθηκαν ήδη τα πρώτα αγροτικά μπλόκα στην Εγνατία από παραγωγούς των Σερρών και της Καβάλας ενώ αγρότες από 19 νομούς της χώρας έχουν προγραμματίσει την κάθοδό τους σε βασικούς κόμβους των εθνικών οδών στις 2 το μεσημέρι, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο αποκλεισμών τους. Στήθηκαν ήδη τα πρώτα αγροτικά μπλόκα στην Εγνατία από παραγωγούς των Σερρών και της Καβάλας ενώ αγρότες από 19 νομούς της χώρας έχουν προγραμματίσει την κάθοδό τους σε βασικούς κόμβους των εθνικών οδών στις 2 το μεσημέρι, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο αποκλεισμών τους. Εξάλλου στη Λάρισα μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, η οποία θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και φορείς των αγροτών προκειμένου να συζητήσει όλα τα θέματα, που απασχολούν τους αγρότες και προβάλλουν ως αιτήματα στις κινητοποιήσεις τους. Κατά την εκεί παραμονή της, η κ. Μπατζελή θα δώσει στις 18:00 συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ η Βουλγαρία προειδοποιεί πως θα προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να της εγγυηθεί την απρόσκοπτη οδική μετάβαση των Βουλγάρων μεταφορέων στην Ελλάδα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Θεσσαλονίκη:- Οι αγροτικές κινητοποιήσεις Παρασκευή 15/1 και Σάββατο 16/1

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη μαζική κάθοδος των τρακτέρ σε κόμβους του οδικού δικτύου της χώρας. Η πλειοψηφία των αγροτών που ξεκινούν σήμερα κινητοποιήσεις, πρόσκεινται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο αγροτών.

Στην Κεντρική Μακεδονία, αγρότες από τις Σέρρες κατευθύνονται στον κόμβο Κερδυλλίων της Εγνατίας Οδού, τον οποίο προτίθενται να αποκλείσουν στις 2 μ.μ., ενώ το ενδεχόμενο συμβολικού αποκλεισμού του κόμβου Στρυμωνικού στην Ε.Ο. Σερρών- Θεσσαλονίκης, εξετάζουν και αγρότες που έχουν παρατάξει από χθες τα τρακτέρ τους στο σημείο αυτό.

Στάση αναμονής τηρούν οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Χαλκιδικής, που παραμένουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Νέας Τρίγλιας, στην άκρη του οδοστρώματος. Αύριο Σάββατο αγρότες του Κιλκίς θα συγκεντρωθούν στο τελωνείο Δοϊράνης. Αύριο συνεδριάζουν και οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας.

Στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, αγρότες από την Καβάλα ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, ωριαίο αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο Χρυσούπολης, ενώ στη Δράμα θα καθορίσουν τη στάση τους σε συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα το μεσημέρι.

Στον Έβρο οι αγρότες ξεκίνησαν προσυγκεντρώσεις στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων και στην περιοχή Κορνοφωλιά (Σουφλί), ενώ την Κυριακή θα αποφασίσουν εάν θα προβούν σε αποκλεισμούς.

Στη Δυτική Μακεδονία, στον κόμβο Βογατσικού κατευθύνονται αγρότες του Νομού Καστοριάς και από τις 2 μ.μ. θα διακόπτουν (ανά μία ώρα) την κυκλοφορία οχημάτων από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και από Καστοριά προς Αλβανία. Στο τελωνείο Νίκης κατευθύνονται αγρότες από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο, με σκοπό να το αποκλείσουν. Στο ίδιο σημείο κατευθύνεται και μερίδα αγροτών από τα Γρεβενά. Στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής θα συγκεντρωθούν την Κυριακή οι αγρότες των Πρεσπών.

Δυναμικά στο χορό των κινητοποιήσεων “μπαίνουν” από τη Δευτέρα, με σημείο συνάντησης τον κόμβο της Νίκαιας Καρδίτσας, οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) -του προσκείμενου στο ΚΚΕ αγροτοσυνδικαλιστική Βαγγέλη Μπούτα- και την Τετάρτη οι συνδικαλιστικές ενώσεις, που πρόσκεινται στη ΝΔ, συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού Λάρισας.

Για σήμερα Πάρασκευή, αγρότες από την περιοχή των Φαρσάλων προτίθενται να κατεβάσουν τα τρακτέρ έξω από το γήπεδο της πόλης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή στη Λάρισα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτών.


ΝΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.