Νέα μέτρα: Τα 8 σημεία από τα οποία αποκλείονται πλήρως οι ανεμβολίαστοι

0 1,780

Στην εξειδίκευση των νέων μέτρων που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας για τους επόμενους δύο μήνες, θα προβεί σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης θα δώσει λεπτομέρειες για την εφαρμογή των νέων μέτρων μαζί με τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελο Μπίνη και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου. Άλλωστε η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει διά στόματος του πρωθυπουργού μάλιστα, ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζονται οι νέοι περιορισμοί.Πάντως, το μόνο βέβαιον είναι ότι πλέον η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πιέσει ακόμη περισσότερο τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιασθεί ώστε να αλλάξουν άμεσα άποψη.

Τα κυβερνητικά στελέχη μάλιστα εκτιμούν ότι η πίεση αυτή που ασκείται οδηγεί σε αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό.

Χθες, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στους ανεμβολίαστους, λέγοντας ότι δεν είναι τιμωρητικά.

«Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας. Το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να λειτουργεί κανονικά και να αντέξει.», αναφέρει ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη του στον Real.

«Ως νέος Υπουργός Υγείας, αμέσως όταν είχαμε δει τις συνθήκες που υπήρχαν, ήρθαμε σε πλήρη συνεννόηση, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, είτε με μετακινήσεις προσωπικού από περιοχές που δεν πιέζονταν- ήδη έχουν γίνει αυτές οι μετακινήσεις- είτε με νέους επικουρικούς. Υπήρξε ένα έντονο πρόβλημα με τις αναστολές, το οποίο και αυτό το καλύψαμε. Έχουμε διασφαλίσει την πλήρη συνεργασία των ιδιωτικών Κλινικών και σε κλινικές Covid. Αυτή είναι μια αρκετά σημαντική διαφορά, δηλαδή ότι παραλαμβάνουν και περιστατικά Covid, ενώ παράλληλα έχουμε ήδη λάβει από τις Κλινικές της Αθήνας αντίστοιχες κλίνες να τις ενεργοποιήσουμε όταν το χρειαστούμε.»

Βέβαιο είναι πάντως, ότι για το επόμενο διάστημα και για τους επόμενους δύο μήνες τουλάχιστον, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα ζουν μία διαφορετική καθημερινότητα πολύ πιο πιεστική και με λιγότερες διεξόδους.

Τα απαγορευμένα σημεία

Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και στις γιορτές φέτος με αποτέλεσμα οι πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν ή όσοι είναι άνω των 60 ετών θα στερηθούν διάφορες απολαύσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από 13 Δεκεμβρίου όσοι είναι άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς θα λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους και θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Γεγονός που σημαίνει ότι οι απαγορεύσεις θα ισχύουν και για εκείνους.

Οι ανεμβολίαστοι από τη Δευτέρα δεν θα μπορούν να μπούνε ούτε με rapid test σε 8 σημεία:

Κλειστούς χώρους εστίασης Θέατρα Σινεμά Μουσεία, Εκθέσεις, Συνέδρια, Γυμναστήρια, Γήπεδα.

Με rapid test οι ανεμβολίαστοι θα επιτρέπεται

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για υπεραστικές μετακινήσεις, Εκπαίδευση, Χώροι Εργασίας, (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας) Χώροι Λατρείας, Λιανεμπόριο, Κομμωτήρια, Ανοικτοί χώροι εστίασης.

Ελεύθερα θα μπορούν να πηγαίνουν χωρίς rapid test:

Αγορές Τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές, ζαχαροπλαστεία κ.λ.π.)ΦαρμακείαΜέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο για αστικές μετακινήσεις

Σε όλους τους ανήλικους, η είσοδος στους κλειστούς χώρους παραμένει με το self test να είναι απαραίτητο.

Από τη Δευτέρα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στο λιανεμπόριο.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00.

Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα είτε για επιχειρήσεις είτε για τους καταναλωτές, θα είναι υψηλά.

madata.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.