Νέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά

0 377

Κακοκαιρία από την Τρίτη έως την Πέμπτη με ισχυρές βροχές, χιόνια σε όλα τα ορεινά και στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά

 Τρίτη 1-2-2022

Συννεφιά, βροχές στις περισσότερες περιοχές, καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ισχυρότερα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και σε ημιορεινά της Ηπείρου, της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τη νύχτα σε ημιορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί, στα πελάγη 8-9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από -3 έως 13, στη δυτική, τη νότια και τα νησιά από 4 έως 15-17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά, βροχές κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι Βοριάδες από το βράδυ 5-7 Μποφόρ και θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς.

Στην Αττική συννεφιά, βροχές κυρίως το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι Νοτιάδες 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Τετάρτη 2-2-2022

Κακοκαιρία με συννεφιά, βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, ισχυρότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας, στη Θράκη και σε χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο Βοριάδες 7-8, στο Αιγαίο Νοτιάδες 7-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση με παγετό στα ηπειρωτικά, θα κυμανθεί στη βόρεια και κεντρική χώρα από -7 έως 8, στη δυτική και νότια από 2 έως 14 βαθμούς.

Πέμπτη 3-2-2022

Στη δυτική και σταδιακά και στη βόρεια χώρα βελτίωση με ηλιοφάνεια. Στην ανατολική και νότια χώρα, συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες ισχυρότερες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά και στη Θράκη σε χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 7-9 Μποφόρ, στα Δωδεκάνησα Νοτιάδες 6-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση με παγετό στα ηπειρωτικά, θα κυμανθεί στη βόρεια και κεντρική χώρα από -10 έως 9, στη δυτική και νότια από -2 έως 14 βαθμούς.

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.