Νέα επιδείνωση από το βράδυ της Τετάρτης με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια

0 407

Την Τετάρτη, 25-3-2020 (Εθνική Εορτή) Συννεφιά στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές βροχές ισχυρότερες στη Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Από το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις αναμένονται τη νύχτα σε όλα τα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας πιθανόν και της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου.

Άνεμοι, Ανατολικοί, στο Ιόνιο 7-9, στο Αιγαίο 6-8 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 5, στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από 2 έως 9, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο από 5 έως 16 και στις νησιωτικές περιοχές από 8 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με λίγες βροχές, από το βράδυ ισχυρές βροχές και πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Ανατολικοί 5-7 Μποφόρ και θερμοκρασία από 4 έως 7 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά με λίγες βροχές, από το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Ανατολικοί 4-6 Μποφόρ και θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

Πέμπτη, 26-3-2020
Κακοκαιρία εντονότερη στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές στο Ιόνιο, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και σε ημιορεινά ισχυρότερες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν Νοτιάδες, στο Αιγαίο Ανατολικοί, 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ΄ αλλάξει σημαντικά.

Παρασκευή, 27-3-2020
Παράταση της κακοκαιρίας στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες ισχυρότερες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά πιθανόν και σε ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Νοτιάδες, στο Αιγαίο Βοριάδες 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ’ αλλάξει σημαντικά.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα – makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.