Μυστήριο γύρω από την αιτία του εκκωφαντικού κρότου που ταρακούνησε το Κεντρικό Αιγαίο

0 997
Στην αναζήτηση για το τι μπορεί να προκάλεσε τον ισχυρό κρότο και το τράνταγμα του εδάφους στα νησιά Νάξο, Πάρο και γενικά στις Κεντρικές Κυκλάδες είναι οι κάτοικοι των νησιών και οι αρχές σύμφωνα με τις τοπικές ιστοσελίδες.
Το συμβάν που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα δεν συνδέεται με σεισμική δόνηση ούτε με πολεμικά αεροσκάφη, Ελληνικά ή Τουρκικά σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις.
Μάλιστα το Αστυνομικό Τμήμα της Νάξου αναζητά πληροφορίες με σχετική ανακοίνωση σε τοπική ιστοσελίδα.

 

Ο parianostypos.gr γράφει σχετικά:

Μυστήριο εξακολουθεί να παραμένει η ταυτότητα του εκκωφαντικού κρότου σαν έκρηξη που ακούστηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου στην Πάρο, στη Νάξο και σε όλες σχεδόν τις Κεντρικές Κυκλάδες.

Ο δυνατός άγνωστης προέλευσης ήχος, συνοδεύτηκε επίσης από αιφνίδιο τράνταγμα του εδάφους που έγινε σε μεγάλο βαθμό αισθητό σε πολλά Κυκλαδονήσια και έφερε αναστάτωση στους κατοίκους που ένιωσαν τα σπίτια τους να σείονται και είδαν τα ζώα να αλαφιάζονται.
Καθώς έχει αποκλειστεί βάσει του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το φαινόμενο να οφειλόταν σε κάποια σεισμική δόνηση, μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κανείς για την αιτία του κρότου και του δυνατού τραντάγματος που «χόρεψε» τις Κυκλάδες.

Το φαινόμενο που δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής αν έχει φυσική ή τεχνητή προέλευση, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό μεγάλη ανησυχία κυρίως λόγω της έντασής του και της ευρείας έκτασης στην οποία έγινε αισθητό. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες ανθρώπων που την ώρα του φαινομένου βρίσκονταν στην ύπαιθρο, ο τρομακτικός ήχος έμοιαζε να προήλθε από τα έγκατα της γης ή τον υποθαλάσσιο χώρο και όχι από αέρος.

Στην διαπίστωση αυτή, συγκλίνουν οι περισσότερες μαρτυρίες κατοίκων των νησιών οι οποίοι, αν και έχει περάσει σχεδόν μια ημέρα από το συμβάν, συνεχίζουν να βρίσκονται στο σκοτάδι όσον αφορά στην αιτία που προκάλεσε το αναπάντεχο φαινόμενο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.