Μπαλάκι οι ευθύνες για το δυστύχημα

Την ώρα που η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων διερευνά τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία νομαρχία, περιφέρεια, πολιτικοί προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους τις ευθύνες πετώντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο.

0 135

Την ώρα που η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων διερευνά τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία νομαρχία, περιφέρεια, πολιτικοί προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους τις ευθύνες πετώντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Την ώρα που η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων διερευνά τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία νομαρχία, περιφέρεια, πολιτικοί προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους τις ευθύνες πετώντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Συνηθίζεται άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις…

Σε δηλώσεις του στα ερτζιανά εξέφρασαν τη θλίψη τους για το συμβάν και έδωσαν τις δικές τους εκδοχές για το χάλι του δρόμου. Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Μπούρας, τόνισε πως «πρέπει να επιδεικνύουμε την ανάλογη προσοχή σαν οδηγοί, καθώς ο δρόμος είναι υπό κατασκευή και να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες».

Από την πλευρά του ο νομάρχης κ. Ηλ. Βλαχογιάννης μίλησε για «θλίψη». «Ανθρώπινος παράγοντας και συνθήκες οδοστρώματος έφεραν την τραγωδία», για να προσθέσει πως «υπάρχει πρόβλημα εδώ και 1,5 χρόνο για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τρικάλων-Λάρισας, έπρεπε να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος, αλλά κινήθηκε πολύ αργά η Περιφέρεια Θεσσαλίας και εύχομαι μέσα στον Οκτώβριο να υπάρξει εργολάβος».

Για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κ. Γερακούδη, ξεκαθαρίζει μέσω δήλωσής της ότι θα καταλογιστούν ευθύνες στους υπεύθυνους (δεν έχουν άραγε μερίδιο ευθύνης οι υπηρεσίες της Περιφέρειας;). Στη δήλωσή της αναφέρει συγκεκριμένα: «Νοιώθω συγκλονισμένη από τον απροσδόκητο χαμό 7 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικων παιδιών. Νοιώθω τον πόνο των οικογενειών, των συγγενών, των φίλων, των γνωστών τους. Γνωρίζω τον πόνο που συνοδεύει την απώλεια δικών μας ανθρώπων. Θα ήθελα να στείλω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. Σε ότι αφορά τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, νομίζω ότι πρέπει άμεσα να καταλογίσουν στους υπευθύνους τις απόλυτες ευθύνες. Έχουν χρέος, έχουν ευθύνη να το κάνουν και θα το πράξουν.».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Στ. Ροντούλης με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ζήτησε να παρέμβει αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας για να καταλογιστούν ευθύνες για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση του δρόμου Τρικάλων – Λάρισας. Ανέφερε μάλιστα ότι δεν θα κυκλοφορήσει προεκλογικό υλικό και τα χρήματα αυτά θα τα διαθέσει στις οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων.

Τέλος ευθύνες στις κυβερνήσεις, αλλά και στις τοπικές διοικήσεις, (νομαρχίες και δήμους) για το τραγικό «τροχαίο δυστύχημα», επιρρίπτει ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αλλά και η Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ.

πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.