Μονοκλωνικά αντισώματα: Ξεκίνησε η διάθεση σε 10 νοσοκομεία – Σε ποιους θα δοθούν

0 513

Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεση των μονοκλωνικών αντισωμάτων σε 10 νοσοκομεία όλης της χώρας όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έδωσε διευκρινίσεις και σε ποιους ασθενείς με κορονοϊό θα χορηγούνται.

Όπως σημείωσε η κ.Γκάγκα τα μονοκλωνικά αντισώματα θα χορηγούνται σε ειδικές περιπτώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, ενώ μία πενταμελής επιτροπή ειδικών γιατρών θα δίνει το πράσινο φως για τη χορήγησή τους.

Ποιοι ασθενείς θα λάβουν μονοκλωνικά αντισώματα

Συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα τις βασικές κατηγορίες των ασθενών που θα μπορούσαν να πάρουν μονοκλωνικά αντισώματα προκειμένου να ξεπεράσουν την covid.

Όπως είπε:

-οι ανοσοκατεσταλμένοι

-οι μεταμοσχευμένοι

-ασθενείς με νεοπλασίες

-εγκυμονούσες στο 3ο τρίμηνο

Οι περιπτώσεις των ασθενών θα ελέγχονται από 5μελή επιτροπή γιατρών οι οποίοι και θα εξετάζουν κάθε περίπτωση ασθενούς ξεχωριστά.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα χορηγούνται ενδοφλέβια και απαιτείται νοσοκομειακό περιβάλλον.

Να σημειωθεί ότι ήδη στο Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα έφθασαν 70 σκευάσματα με μονοκλωνικά αντισώματα τα οποία και αναμένεται να δοθούν σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη.

Διαβάστε περισσότερα στο : https://www.healthreport.gr/monoklonika-antisomata-xekinise-i-diathesi-se-10-nosokomeia-se-poioys-tha-dothoyn/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.