Μητσοτάκης: Από τον Φεβρουάριο το 10% των αγορών στα σούπερ μάρκετ

1 948

Από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες το κράτος θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού για τρόφιμα, στα super market και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων, φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία ή ιχθυοπωλεία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2023.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα υπάρχει μηνιαίο όριο αγορών 220 ευρώ και επιπλέον 100 ευρώ για κάθε μέλος, έως 1.000 ευρώ. Το μέτρο αφορά εισοδήματα 24.000 ευρώ ανά ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και καλύπτει 85% των νοικοκυριών και ανακουφίζει 8.4 εκατ. πολίτες.

«Ενσωματώνοντας την πρόθεσή μας να στηριχθούν με αυτήν όσο το δυνατόν πιο πολλά νοικοκυριά. Γιατί έχει ευρύ φάσμα. Αποτυπώνοντας, παράλληλα, και τη διάθεσή μας να δρούμε με κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί κλιμακώνεται με βάση τις ανάγκες κάθε οικογένειας. Απαντά, επίσης, στη συγκυρία. Γιατί θωρακίζει το πρώτο σημείο όπου κυρίως χτυπά η ακρίβεια: αυτό της κατανάλωσης. Και, τέλος, δηλώνει την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύει τον πολίτη, επιστρέφοντας σε αυτόν την υπεραπόδοση της οικονομίας. Γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί βασικά από την έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων των διυλιστηρίων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξήγησε επίσης ότι η διαδικασία θα είναι απλή, όπως του fuel pass. Με μία ψηφιακή πιστωτική κάρτα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν, επίσης, να εισπράττουν την ενίσχυση από τον τραπεζικό τους λογαριασμό στο 80% του ύψους της.

Το μέτρο θα παρουσιάσουν λεπτομερώς, τις επόμενες ημέρες, οι αρμόδιοι υπουργοί.

«Με εξαμηνιαίες ενισχύσεις, που σωρευτικά θα φτάνουν έως και τα 600 ευρώ για μία πολύτεκνη οικογένεια. Και με δημοσιονομικό κόστος το οποίο ανέρχεται σε 650 εκατομμύρια. Είναι το σύνολο του ποσού που θα εισπράξουμε από τα δύο διυλιστήρια», είπε καταλήγοντας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
 1. ΟΧΙάς λέει

  Από Admin Δημοσίευση Ιούν 26, 2022 -15:45

  Στις 26 ΙΟΥΝΊΟΥΤΟΥ 2022 έγραψα το κείμενο τελικά δεν έπεσα έξω

  Fratzola Pass – Γράφει ο ΟΧΙάς

  Τα τελευταία χρόνια τα λάθη των οικονομολόγων και των πολιτικών δημιούργησαν οικονομική και κοινωνική καταρράκωση πάρα πολλών ανθρώπων, δημιουργώντας έτσι πλήθος από άδεια ανθρώπινα βλέμματα, επιδημία καταστημάτων με κατεβασμένα ρολά, πανδημία ανέργων με πεσμένο ηθικό, κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα που αναζητεί ανύπαρκτες ευκαιρίες εργασίας και προπαντός κακοπληρωμένες.

  Οι κυβερνώντες με βιαστικές σπασμωδικές και πρόχειρες αλλαγές όπως Power Pass, Fuel Pass, λύσεις με μικρό βάθος χρονικού πεδίου εφαρμογής και πρόχειρου προγραμματισμού, ετοιμάζονται για κάλπη.

  Προσπαθούν να κυβερνήσουν χωρίς εθνικό σχέδιο, συρόμενοι σπασμωδικά πίσω από τις υποδείξεις των ξένων.

  Πόση σημασία έχει όμως το αν θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο ή στο τέλος της τετραετίας;

  Ο ΕΝΦΙΑ δεν μειώθηκε λόγω αύξησης των αντικειμενικών, ο Covid ξεκληρίζει , ο πληθωρισμός θα παραμείνει στα ύψη, οι τιμές για τον καταναλωτή θα παραμείνουν παγιωμένες σε υψηλό επίπεδο.

  Η ενεργειακή κρίση θα συνεχίζεται, εφόσον η Ευρώπη αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από τη ρωσική ενέργεια.

  Μπορεί να μην γνωρίζουμε το μέλλον, αλλά το μόνο σίγουρο είναι, τον Χειμώνα θα πάμε για Fratzola Pass

  Γράφει ο ΟΧΙάς

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.