Μητροπολίτης Σταγών: “Δεν είναι δυνατόν σε ορθόδοξο ελληνικό κράτος η κυβέρνηση να εφαρμόζει γιόγκα στα σχολεία”

0 1.191

Μακριά από τις ψευδείς διδασκαλίες και τις αιρέσεις ήταν το μήνυμα που έστειλε την Κυριακή το πρωί από την Καλαμπάκα ο μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος.

«Καθημερινά βλέπουμε να εμφανίζεται και μια καινούργια αίρεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόκλητος από τον ιερό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου τέλεσε τη θεία λειτουργία και πρόσθεσε πως «είτε αυτή είναι μία προτεσταντική παραφυάδα, είτε μία ανατολική θρησκεία όπως γκουρού, βουδισμός και γιόγκα, όλα αυτά επηρεάζουν σήμερα τον κόσμο».

Στηλιτεύοντας ωστόσο την απόφαση της Κυβέρνησης που αποφάσισε να εφαρμόσει την πρακτική της γιόγκα στα σχολεία, ο μητροπολίτης Σταγών επεσήμανε πως «δεν είναι δυνατόν σε ορθόδοξο ελληνικό κράτος να συμβαίνει αυτό και να λένε πως έτσι τα παιδιά νιώθουν ελεύθερα και ανανεωμένα», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «όσο όμως εμείς παραμένουμε κραταιοί και δυνατοί στην πίστη μας, τότε είμαστε υπό τη σκέπη της ορθοδόξου εκκλησίας και να μην φοβόμαστε τίποτα».

Παίρνοντας αφορμή από τη θριαμβευτική νίκη της Ορθοδοξίας, ο κ. Θεόκλητος σημείωσε πως η σημερινή ημέρα αποκαθιστά την ορθή δόξα, την ορθή γνώμη και την ορθή διδασκαλία. «Όλα αυτά τα οποία η εκκλησία μας πιστεύει και αυτά που παρέλαβε από τους αγίους αποστόλους. Έτσι σκέφτεται, έτσι φρονεί και έτσι διδάσκει», συμπληρώνοντας πως μας διδάσκει επιπλέον ότι πρέπει να είσαι μέλος της εκκλησίας του χριστού, «ώστε οι αγώνες που θα έρθουν να μπορέσουν να τελεσφορήσουν και να έχουν το πραγματικό αποτέλεσμα».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως όσο ασκητικό τρόπο, όσες νηστείες και όσους αγώνες κάνει κανείς εάν δεν είναι ορθόδοξος ακραιφνής, τότε όλα αυτά πάνε χαμένα. «Ο άνθρωπος θα πρέπει να είναι στη σωστή βάση και στη σωστή πίστη. Δεν μπορεί να λατρεύει το θεό λάθος και να σκέφτεται άλλες δοξασίες, από αυτές που έχει η ορθόδοξη εκκλησία».

Περιγράφοντας στη συνέχεια το πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται οι χριστιανοί όταν ένας αιρετικός μας χτυπάει την πόρτα, ο ιεράρχης ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει να τους ανοίγουμε. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν τόση θεολογική κατάρτιση για να μπορέσουν να συνομιλήσουν με αυτούς τους ανθρώπους. Εάν κάποιος έχει μία απορία πάνω στα θρησκευτικά θέματα πρέπει να πηγαίνει στην εκκλησία στον πνευματικό του ή στον επίσκοπο για να του λύνει οποιαδήποτε απορία και αμφιβολία έχει και κανένας άλλος».

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο κ. Θεόκλητος τόνισε πως εμείς οι χριστιανοί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά μόνο από το να προσευχόμαστε. «Ας δώσουμε λοιπόν ο καθένας από τη μεριά του έναν αγώνα περισσότερο ώστε να επέλθει η ειρήνη στον κόσμο. Ας προσευχηθούμε και ας ευχηθούμε όλοι μαζί να πάψει επιτέλους αυτή η απειλή που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μας», κατέληξε ο μητροπολίτης Σταγών.

Πριν από την απόλυση πραγματοποιήθηκε πέριξ του ναού η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων εις ανάμνηση της αναστηλώσεώς τους το 843 μ.χ., παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, του Δημάρχου Μετεώρων κ. Θεόδωρου Αλέκου και πλήθους κόσμου.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr