Μητροπολίτης – αγρότης καλλιεργεί και τα δίνει σε όσους έχουν ανάγκη

0 484

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος είναι μία ξεχωριστή περίπτωση ιερωμένου που, όπως λέει, κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Ενας Μητροπολίτης που φοράει το ψάθινο καπέλο του για τον ήλιο, ανεβαίνει στο τρακτέρ του και καλλιεργεί λαχανικά και φρούτα και έπειτα τα μοιράζει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας πάνω στο τρακτέρ

Κάθε χρόνο ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος, που πολλές φορές έχει απασχολήσει με τα αρνητικά σχόλιά του για τους ομοφυλόφιλους, σπεύδει στον κάμπο του Λεωνιδίου για να βοηθήσει στη συγκομιδή της πατάτας αλλά και για να συνδράμει και στις υπόλοιπες αγροτικές εργασίες. «Τα δίνουμε πρώτα στα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Έχω τρία γηροκομεία εδώ στην Τρίπολη, έχω ένα παιδικό σταθμό με 200 παιδάκια, έχω ένα ίδρυμα τυφλών γυναικών αλλά προπάντων έχω το πρόγραμμα «Το Καλάθι του Πτωχού Αδερφού» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Kalimera Arkadia Gr ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος. «Με βλέπετε πάνω στο τρακτέρ δεν το κάνω έτσι απλά ή για να επιδείξω κάτι αλλά εργάζομαι αποκλειστικά για να καλλιεργήσω την γη, για να επιβιώσουμε» συνέχισε.

Ο Μητροπολίτης καλλιεργεί καθημερινά και με αγάπη προς αυτήν για να βοηθήσει όλους όσοι το έχουν ανάγκη. Δεν δίστασε να προσκαλέσει μάλιστα, όλους όσοι τον βλέπουν να στραφούν προς την γη και τη χαρά της δημιουργίας που εκείνη προσφέρει. Μάλιστα ο Μητροπολίτης λειτουργεί στην περιοχή του και δύο κοινωνικά παντοπωλεία τα οποία ονομάζει «το καλάθι του φτωχού αδελφού».

Πηγή: iefimerida.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.