Μητέρα στην Κρήτη έκλεισε το παιδί της στο πορτ – μπαγκαζ για να «αποφύγει» τα μέτρα

0 853

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στα Χανιά σήμερα, Τετάρτη, όταν μία μητέρα έκλεισε το ένα από τα δύο της παιδιά στο πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου της, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η γυναίκα, προφανώς, ήθελε να μετακινηθεί με το αυτοκίνητο, έχοντας μαζί της και τα δύο της παιδιά, ωστόσο, λόγω του μέτρου που βρίσκεται σε ισχύ, αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας για περισσότερα από δύο άτομα στο ίδιο αυτοκίνητο, η γυναίκα αποφάσισε να κλείσει το μικρότερό της παιδί στο πορτ – μπαγκάζ, προκειμένου να αποφύγει το διοικητικό πρόστιμο, σε περίπτωση ελέγχου των αστυνομικών.

Η πράξη της έγινε αντιληπτή και για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία, άνδρες της οποίας, αφότου την αναζήτησαν, εντόπισαν το αυτοκίνητο της γυναίκας και τη συνέλαβαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ η ίδια θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ωστόσο συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 25 Μαρτίου:

– για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.155) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

· (333) στην Αττική,

· (124) στη Θεσσαλονίκη,

· (106) στα Ιόνια Νησιά,

· (97) στην Κρήτη,

· (76) στην Πελοπόννησο,

· (73) στην Κεντρική Μακεδονία,

· (66) στην Ήπειρο,

· (65) στη Θεσσαλία,

· (50) στη Στερεά Ελλάδα,

· (49) στο Νότιο Αιγαίο,

· (48) στη Δυτική Ελλάδα,

· (47) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

· (15) στο Βόρειο Αιγαίο και

· (6) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (2.950) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

– για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (6) παραβάσεις και συνελήφθησαν (6) άτομα, ως ακολούθως:

· (2) στο Νότιο Αιγαίο,

· (1) στην Αττική,

· (1) στην Κεντρική Μακεδονία,

· (1) στην Ήπειρο και

· (1) στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (264) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (273) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

neakriti.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.