Μήνυμα του Δημάρχου Μετεώρων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

1 424

Αγαπητές  συνδημότισσες,  Αγαπητοί συνδημότες , με αφορμή την 25η Νοεμβρίου η οποία αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών θα ήθελα να σας επισημάνω ότι το θέμα αυτό δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, απεναντίας μας αφορά όλους και όλες. Η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς. Τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών παραμένουν μια πραγματικότητα.

Σύμφωνα με μελέτες οι οποίες θα πρέπει να μας προβληματίσουν :

  • Μία στις τρεις γυναίκες υφίσταται βία κατά τη διάρκεια της ζωής της.
  • Το 2012, ένας στους δύο φόνους γυναικών διεπράχθησαν από τον σύντροφό τους ή από συγγενή τους.
  • Μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.
  • Η γραμμή SOS 15900 του δικτύου της Γενικής Γραμματείας οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, από την έναρξη της λειτουργίας της στις  11/3/2011 έχει δεχθεί 37.482 κλήσεις.

Είναι χρέος μας λοιπόν, όταν μια γυναίκα χρειάζεται τη βοήθειά μας, να  τη δίνουμε χωρίς ερωτήσεις. Η αντίδρασή μας μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιας γυναίκας  ή όποιου άλλου βρίσκεται σε ανάγκη απλώς δείχνοντας ενδιαφέρον. Ο Δήμος Μετεώρων είναι κοντά στις γυναίκες για αυτό και υπάρχουν τρείς στελεχωμένες Κοινωνικές Δομές με εξειδικευμένο προσωπικό, (ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ) οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους, όταν θελήσουν να σπάσουν τον κύκλο της βίας και της σιωπής, προσφέροντας  ψυχοκοινωνική στήριξη, ενημερώνοντας τη γυναίκα για τις υπηρεσίες που μπορεί να απευθυνθεί άμεσα. Επίσης λειτουργούν υποστηρικτικά σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες όταν υπάρχουν προβλήματα με τα παιδιά.

Έχουμε στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών σε τοπικό επίπεδο, προσφέροντας υπηρεσίες πρώτης γραμμής, καθώς και υλοποίηση ενεργειών πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος, με στόχο την ενίσχυση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης σε τέτοιου είδους δράσεις.

Κλείνοντας να τονίσω  πως αν μια γυναίκα διαβάσει  τα παραπάνω στοιχεία θα καταλάβει ότι δεν είναι η μόνη και αυτή η μάστιγα θα πρέπει να σταματήσει.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΕΣ. ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ ΣΑΣ.    

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

1 Σχόλιο
  1. ΝΤΙΝΟΣ Αρχοντης λέει

    Άρα λοιπόν οι γυναίκες του Δήμου.Μετεωρων να κοιμούνται ήσυχες!!Συγχαρητήρια λοιπόν για την ετοιμότητα και την ως δια μαγείας εξεύρεση της απαιτούμενης υποδομής . Σημειολογικα να αναφερω πως μητροπολιτικοι δημοι προηγμένων χωρών όχι μόνον δεν μπορούν να λύσουν.το πρόβλημα αλλά διαρκώς ανανεώνουν τις υποδομές τους. Εμείς εδώ φαίνεται πως με τον νέο Δημαρχο τους έχουμε ξεπεράσει!Πως;Μην ρωτάτε!Με το μαγικό κλαδάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.