Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

0 679

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, προκειμένου να προωθηθούν δράσεις υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας.

Η σημερινή ημέρα είναι η ημέρα ευαισθητοποίησης και επαναπροσδιορισμού της στάσης όλων μας απέναντι σε άτομα με αναπηρία. Η ένταξή τους σε μία κοινωνία ευαισθητοποιημένη και ισότιμη θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος όλων μας καθώς είναι αυτονόητο ότι ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας καθορίζεται σημαντικά από το πως συμπεριφέρεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Σαν Δήμος οφείλουμε σε όλους εκείνους τους ήρωες της ζωής με άμεσες κινήσεις και πρωτοβουλίες να δημιουργήσουμε μία πόλη φιλική προς αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι όλοι οι Δημότες μας είναι ισότιμοι.

Οι συνάνθρωποι μας με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να γίνουν το φωτεινό παράδειγμα για όλους, παίρνοντας κουράγιο και δύναμη από εκείνους, όλοι μαζί να βοηθήσουμε έτσι ώστε η κοινωνία μας να πηγαίνει μόνο μπροστά.

Δεν ξεχνούμε ποτέ ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΙΟΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΙΣΟΙ!

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr