Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων για την 28η Οκτωβρίου

0 100

Αγαπητοί συμπολίτες,

Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, αναπολούμε και τιμούμε έναν από τους σημαντικότερους χρόνους στην ιστορία της χώρας μας. Το 1940, η απάντηση της Ελλάδας στην άμεση απειλή ήταν απλή, αλλά ταυτόχρονα ηχηρή.

Αυτό το “Όχι” δεν ήταν μόνο μια αρνητική απάντηση σε μια στρατιωτική εισβολή. Ήταν η επιβεβαίωση της ακλόνητης πίστης μας στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία. Ήταν το μήνυμα της Ελλάδας προς τον κόσμο ότι οι αξίες μας είναι ακλόνητες και δεν μπορούν να συμβιβαστούν ή να υποταχτούν.

Σε αυτήν την ημέρα σκέψης και εθνικής υπερηφάνειας, ας θυμηθούμε την αταλάντευτη πνευματική δύναμη και την ηρωική αντίσταση που έδειξε ο ελληνικός λαός στις 28 Οκτωβρίου 1940.

Η επιμονή, η γενναιότητα και η ενότητα που απηχούνται σε εκείνο το ηχηρό “Όχι” συνεχίζουν να αποτελούν φάρο για όλους μας, ενθαρρύνοντάς μας να υπερασπιστούμε τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Καθώς τιμούμε το παρελθόν, ας προχωρήσουμε με ελπίδα στην καρδιά και ας συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας και ειρήνης για τις επόμενες γενιές. Ας μας εμπνεύσει η ιστορία μας και ας κρατήσουμε ψηλά το αίσθημα της εθνικής μας υπερηφάνειας.

Ζήτω η Ελλάδα!
Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων
Θεόδωρος Γ. Αλέκος

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr