Μήνυμα του Δημάρχου Δ. Μετεώρων για την Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας

0 256

Η Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας, γνωστή και ως Παγκόσμια ημέρα
Ηλικιωμένων, γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Στις 14 Δεκεμβρίου 1990, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την καθιέρωση της 1η Οκτωβρίου ως τη Διεθνή Μέρα των Ηλικιωμένων. Η ημέρα αυτή μας κάνει να θυμόμαστε περισσότερο τους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή, τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, μας στήριξαν και μας αγάπησαν , τους παππουδες και τις γιαγιάδες μας.

Η τρίτη ηλικία, αφορά τους ανθρώπους που επί για πολλά χρόνια πάλεψαν για να μπορέσουν να ζήσουν μια όμορφη ζωή, δημιουργική, έφτιαξαν οικογένεια, παιδιά, εγγόνια και ήρθε ο καιρός να απολαύσουν όλα αυτά που έχουν κατά το παρελθόν δημιουργήσει. Δηλαδή να απολαύσουν τους κόπους μιας ζωής!!!
Αυτή τη μέρα τιμούμε την πολύτιμη προσφορά τους και αναλογιζόμαστε για το ποια θα πρέπει να είναι η δική μας στάση απέναντί τους, όχι μόνο σήμερα αλλά και καθημερινά. Στις μέρες μας η Τρίτη Ηλικιάς είναι αυτή που επλήγη περισσότερο από την οικονομική κρίση και η καθημερινότητά αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται κατακόρυφα, άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Παρ’ όλα αυτά η Τρίτη Ηλικία έχει πάντα ενεργό ρόλο στην κοινωνία μας,
συμβάλλοντας ακόμη αποφασιστικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των ηλικιωμένων με
σεβασμό και αγάπη και να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην βελτίωση της
καθημερινότητάς τους, προσφεροντάς τους όλα αυτά που είναι απαραίτητα για να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και ποιότητα, αλλά και δίνοντας τους την ευκαρία να έχουν ενεργή συμμετοχή στην ζωή μας.

Επιπλέον είναι επιτακτικό καθήκον μας να τους παρέχουμε υψιλής ποιότητας υπηρεσίες φροντίδας καθώς και να ακούμε και να επιλύουμε τα προβλήματά τους.. Η Τρίτη Ηλικία είναι παρούσα και έχει ισαριθμα δικαιώματα με όλους εμάς.

Αυτή λοιπόν τη μέρα, που οι ηλικιωμένοι έχουν την τιμητική τους, οφείλουμε
επίσης να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα μας έχουν προσφέρει, για την αγάπη, τις γνώσεις και τις συμβουλές τους και να τους υποσχεθούμε ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας για να έχουν ένα καλύτερο αύριο.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων
Θεόδωρος Αλέκος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.