Μήνυμα του Δημάρχου Δ. Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

0 183

Οι γυναίκες του κόσμου θέλουν και αξίζουν ένα μέλλον απαλλαγμένο από στίγμα, προκαταλήψεις, στερεότυπα και βία. Ένα μέλλον βιώσιμο, ειρηνικό με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους. Για να φτάσει ο κόσμος μας εκεί, χρειάζεται γυναίκες σε κάθε τραπέζι όπου λαμβάνονται αποφάσεις.

Σήμερα, ο εορτασμός της γυναίκας παραμένει και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, καθώς τα δικαιώματα των γυναικών καταπατώνται ακόμα σε πολλές χώρες του κόσμου. Στις 8 Μαρτίου η γυναίκα γιορτάζει και είναι ημέρα που αναγνωρίζονται οι προσπάθειες, οι θυσίες, οι επαναστάσεις της για αναγνώριση της ισότητας και της ύπαρξης των γυναικών. Εξάλλου οι λέξεις ευτυχία, ελπίδα, αγάπη, χαρά καλοσύνη, επιτυχία είναι γένους θηλυκού.

O εορτασμός της ημέρας της Γυναίκας για τη χώρα μας, ειδικά για το τρέχον έτος 2021, ταυτίζεται με την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Έτσι, θα ήταν παράλειψή μας να μη γίνει μία ιδιαίτερη μνεία στην πρώτη γυναίκα που έφερε το βαθμό του Ναυάρχου, τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Η προσφορά της στην Ελληνική Επανάσταση ήταν μεγάλη.

Έδωσε όλη της την περιουσία και αφιέρωσε τη ζωή της στο βωμό της απελευθέρωσης του Έθνους μας. Το πρότυπο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας με το αγωνιστικό πνεύμα και ήθος αποτέλεσε παράδειγμα για πολλές γενιές και διαχρονικά αφήνει το δικό της λιθαράκι για τόσες άξιες και ενάρετες γυναικείες μορφές στην ελληνική κοινωνία.

Φυσικά, επικροτούμε και ενισχύουμε την πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αφιερώσει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του Covid-19 καθώς οι γυναίκες βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοιού, ως πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.