Μήνυμα της Ένωσης Ξενοδόχων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η 27 Σεπτεμβρίου, που εορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διεθνώς και καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

0 288

Η 27 Σεπτεμβρίου, που εορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διεθνώς και καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Η 27 Σεπτεμβρίου, που εορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διεθνώς και καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1980, έχει κάθε έτος ένα θέμα ‐ σύνθημα – μία παρότρυνση.

Εφέτος, όπως έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το σύνθημα είναι: «Αειφόρος Τουρισμός – εργαλείο ανάπτυξης» Παράλληλα, το 2017 είναι σημαντικό γιατί είναι και το έτος που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει ανακηρύξει ως «Διεθνές Έτος Αειφορικού Τουρισμού για την Ανάπτυξη», που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της πλούσιας κληρονομιάς διαφόρων πολιτισμών.

Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, ο τουρισμός διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο προς την οικονομική ανάκαμψη και την ευημερία.

Το μήνυμα της αειφορίας στον τουρισμό, το οποίο ενστερνιζόμαστε περιλαμβάνει πολλές έννοιες, αλλά κυρίως αναφέρεται στην «βιώσιμη» ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος και στον σεβασμό των πολιτισμικών αξιών.

Για μία χώρα και μία περιοχή όπως η δική μας, που ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα οικονομίας και ανάπτυξης το φετινό μήνυμα είναι πολύ επίκαιρο και η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας γιατί είμαστε ένας προορισμός όπου η αειφορικότητα, με το μοναδικό τοπίο των Μετεώρων αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Νομού Τρικάλων με το φυσικό τοπίο και τα μνημεία της, που αναδεικνύεται και έχει γίνει διεθνής πόλος έλξης, πρέπει συγχρόνως και να προστατεύεται και να συντηρείται.

Τα ταξίδια έχουν πλέον γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής των κατοίκων όλου του πλανήτη και συνεχώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για να γνωρίσουν προορισμούς, να ενασχοληθούν με τα ενδιαφέροντά τους και να γυρίσουν πίσω με εμπειρίες και αναμνήσεις για να περιγράψουν στους συγγενείς και στους φίλους τους.

Πρέπει να προσέξουμε και να διασφαλίσουμε ότι η τουριστική ανάπτυξη, ιδίως η έντονη, δεν θα επιφέρει τις αρνητικές επιδράσεις, όπως η αλλοίωση ή επιβάρυνση στο περιβάλλον και οι κοινωνικές επιπτώσεις στον τοπικό πληθυσμό, αλλά θα υποστηρίξουμε τα θετικά οφέλη.

Τα ξενοδοχεία, καταλύματα και γενικότερα όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού μας, είμαστε μέρος της μεγάλης Ελληνικής τουριστικής αλυσίδας, συμμετέχουμε και ωφελούμαστε από την γενικότερη αύξηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε από την διεθνή ακτινοβολία των τουριστικών πόρων που μας έχει απλόχερα προικίσει ο Θεός.

Οφείλουμε, συνειδητά, τους πόρους αυτούς, φυσικό τοπίο, αξιοθέατα, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία, ήθη και έθιμα, να τα προστατεύουμε, να τα διατηρούμε και να τα παραδώσουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές, ώστε και αυτοί, χρησιμοποιώντας τα ως εργαλεία ανάπτυξης, να αποκομίσουν αντίστοιχα και καλύτερα οφέλη.

Και οφείλουμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και να έχουμε την αρμόζουσα συμπεριφορά προς τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής μας. Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, εμείς στην Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων, ευχόμαστε υγεία και καλές δουλειές σε όλους τους ασχολούμενους με τον τουρισμό.

Εκ μέρους του ΔΣ και των Μελών της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Φαμίσης Σωτήριος Πρόεδρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.