Μην τους δείχνεις …κάψτους (τους π@στ@δες) – Γράφει ο Βασίλης Παππάς

0 2.654

Για σας βρε «ελληναράδες», ανθέλληνες στην πραγματικότητα.

Μια ζωή ανθέλληνες. Τα ίδια λέγατε και κάνατε για τις παστρικές και τους λεβαντίνους της Σμύρνης. Τους αφήσατε να συνωστιστούν εσείς και οι πολιτικές σας και να πνιγούν στην προκυμαία της Σμύρνης, ενώ ο ελληνικός στόλος κατ’ εντολήν της ηγεσίας έβλεπε απαθής.

Τα ίδια κάνατε στους πένητες πρόσφυγες συντασσόμενοι με τον παπα – Γρηγόρη της εξουσίας και όχι με τον παπα – Φώτη, στο έργο του Καζαντζάκη «ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Ξέχασα όμως τέτοια ενθελληνικά έργα δεν διαβάζετε. Τουναντίον  μελετάτε κηρύγματα  αγυρτών για τα τσιπάκια στις ταυτότητες.

Τα ίδια υποστηρίζατε για τους εβραίους και τα ναζιστικά πογκρόμ στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στην Κέρκυρα. Να «ξεβρομίσει»   ο τόπος από τους ιούδες. Και όπου διασώθηκαν οφειλόταν στο ΕΑΜ  και κάποιους (δυστυχώς λίγους) φωτισμένους ιεράρχες που έσωσαν την τιμή της επίσημης Εκκλησίας.

Τα ίδια κάνατε για τους  κομμουνιστές στα ξερονήσια, στην Ακροναυπλία, στην Κέρκυρα (βλ. Μεταξάς) που τους παραδώσατε στους φίλους σας τους ναζί και τους μελανοχίτωνες – μα είναι φίλοι μας λέγατε…

Τα ίδια κάνατε στην μετεμφυλιακή Ελλάδα σύροντας στα στρατοδικεία τους εαμοβούλγαρους  αριστερούς. Ποιοι? εσείς που συνεργαστήκατε με τη βουλγαρική κατοχή της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – μα είναι φίλοι μας λέγατε – και τώρα φορέσατε την μακεδονική περικεφαλαία κατά των Πρεσπών, αλλά ξεχάσατε να πολεμήσετε στην Κύπρο, μετά το προδοτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο του 74.

Τα ίδια κάνατε κυρ – παντελήδες στέλνοντας στα ξερονήσια, επί χούντας,  τον διαφορετικό γείτονα που δεν τον «γουστάρατε» και ως εθνικόφρονα παγώνια παρελαύνατε με τα ΤΕΑ, σπείροντας τον φόβο ειδικά στις μικρές κοινωνίες.

Τα ίδια κάνατε ελληναράδες με τους πρώτους δυστυχείς βορειοηπειρώτες που πεζή περνούσαν τα βουνά και τα δυσπρόσιτα δάση της Ηπείρου. Κ@λοαλβανούς τους ανεβάζατε, άπλυτους τους κατεβάζατε. Ποιους αυτούς που στην Αλβανία τους φώναζαν κ@λοέλληνες. Προφανώς δεν είχατε τα «δέοντα κότσια» να πάτε στην Αλβανία να τους υποστηρίξετε. Απλά κάτι προσπαθήσατε να κάνετε με κάτι καλάζνικωφ στην ελληνοαλβανική μεθόριο αλλά δυστυχώς ο «δήμαρχος» συνελήφθηκε από την ελληνική ΚΥΠ. Παράδοξο έ???

Τα ίδια επιχαίρετε και τώρα. Θέλανε και πνίγηκαν στην Πύλο. Να μάθουν να μην «συνωστίζονται» σε σαπιοκάραβα. Τα ίδια κραυγάζετε και τώρα «κάψτους» κραυγάζετε αφιονισμένοι. Γιατί δεν έχετε το σθένος να τα βάλετε μα αυτούς που πραγματικά σας φταίνε. Για σας φταίνε οι αδύναμοι, οι μην έχοντες στην ήλιο μοίρα. Τους άλλους ως υπάκουα «σκυλάκια» της εξουσίας περιμένετε μήπως σας ρίξουν κάποιο ψίχουλο από τα πλουσιοπάροχα γεύματά τους.

Αλήθεια τον Σολωμό τον γνωρίζετε? (προφανώς όχι το ψάρι…).

Σας προτρέπω δε να μην κάνετε μεγάλους σταυρούς διότι Εκείνος που κήρυξε:  «ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με… ἐφ’ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε», θα σας πάρει με το φραγγέλιο στο κυνήγι.

Βασίλειος Παππάς – εκπαιδευτικός  (Πρωτοβουλία Καθηγητών Τρικάλων)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr