Μικέλης Χατζηγάκης: «Μια ευκαιρία στην μεσαία τάξη»

0 236

Την ανάγκη στήριξης της Ελληνικής μεσαίας τάξης μέσω του Ευρωπαϊκού ταμείου ανακαμψης αναλύει ο Μικέλης Χατζηγάκης, η οποία, όπως λέει, αποτελεί το κλειδί για μια ισορροπημένη και μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ο Χατζηγάκης γράφει:

 

Ευνοϊκή εξελίσσεται η γεωοικονομική κατάσταση με την επιβολή, στην Ευρώπη και στην Αμερική, ενός οικονομικού συστήματος παρόμοιο με εκείνο που εφαρμόστηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (σ.σ.: Κεϋνσιανό μοντέλο) και οικοδόμησε την χρυσή τριακονταετία στους λαούς της Δύσης. Το κοινωνικά φιλελεύθερο αυτό μοντέλο αυτό θα ευνοήσει ιδιαίτερα την μεσαία τάξη καθώς και τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας. Το πρόγραμμα αυτό, μέσω του Ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης,  θα επηρεάσει θετικά και την Ελλάδα. Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα ήδη έρχονται με το μεγάλο Ευρωπαϊκό πακέτο που θα εφαρμόσει η Ελληνική κυβέρνηση σύντομα.

 

Άλλωστε, είναι αναγκαία η στήριξη της Ελληνικής μεσαίας τάξης η οποία χτυπήθηκε βάναυσα τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων. Και είναι αναγκαία όχι μόνο γιατί ενισχύει την οικονομία είτε μέσω της αύξησης της κατανάλωσης είτε μέσω της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, αλλά πρωτίστως γιατί πρεσβεύει συγκεκριμένες αρχές και αξίες που είναι απολύτως απαραίτητες για την οικονομική και κοινωνική ανοικοδόμηση της χώρας. Για παράδειγμα, αξίες όπως η σκληρή δουλειά, η μόρφωση και η μετριοπάθεια είναι χαρακτηριστικά στοιχεία μια μεσαίας τάξης που «έχτισε» την Ελλάδα την περίοδο της μεταπολίτευσης.

 

Οι νοικοκυραίοι της μεσαίας τάξης είναι οι άνθρωποι που εργάστηκαν έντιμα για να αποταμιεύσουν. Είναι αυτοί που τιμούν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας χωρίς κραυγές και φανατισμούς. Που σέβονται κανόνες και ιεραρχίες. Εν τέλη η ισχυρή μεσαία τάξη είναι το κλειδί για την ισορροπημένη και μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της Ελληνικής κοινωνίας. Το ταμείο ανάκαμψης που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια μοναδική ευκαιρία να διορθωθεί η αδικία και να στηριχτεί ξανά η μεσαία Ελληνική τάξη. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.