Μιχάλης Σιούτας: Έρχεται ζεστός χειμώνας – Μικρότερα ψυχρά διαστήματα που θα είναι έντονα

0 2,277

Ο συντοπίτης μας Μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας με καταγωγή από την Θεοτόκο της Δ.Ε Χασίων Δήμου Μετεώρων στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Μακεδονία» και το Makthes.gr κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της «Μακεδονία -Ενημέρωση ΑΕ» στην 85η ΔΕΘ, μίλησε για την κλιματική αλλαγή και τις παρατεταμένα υψηλές θερμοκρασίες.

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα makthess.gr

Ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Μακεδονία» και το Makthes.gr κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της «Μακεδονία -Ενημέρωση ΑΕ» στην 85η ΔΕΘ, μίλησε για την κλιματική αλλαγή, τις υψηλές θερμοκρασίες αυτής της περιόδου, αλλά και για τον θερμό χειμώνα που θα έχουμε.

Ο κ. Σιούτας τόνισε πως «οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες αυτής της περιόδου, θα συνεχιστούν, ο καιρός θα είναι ζεστός, με έντονες διακυμάνσεις δηλαδή, θα έχουμε απότομη ψυχρή εισβολή και εναλλαγές».

Ερωτηθείς για τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα, και τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις, δήλωσε πως θα είναι ένας ζεστός χειμώνας με μικρότερα ψυχρά διαστήματα που θα είναι έντονα. «Μικρότερης διάρκειας ο χειμώνας, με σφοδρότερα κύματα ψύχους, δηλαδή αρκετά χιόνια και παγετός, αλλά μικρότερης διάρκειας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην κλιματική αλλαγή λέγοντας πως «οι απότομες καιρικές εναλλαγές, αλλά και οι μεγάλες διαφοροποιήσεις στις περιοχές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη που έχουν αποσταθεροποιήσει το κλίμα, αλλά και τις μετεωρολογικές προβλέψεις».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.