Μία θαυμάσια ομιλία στην ενορία της Διάβας

0 492

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στην ενορία μας πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα πνευματική ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης της πόλεως Καλαμπάκας, με θέμα ‘’Περί Εξομολόγησης’’.

Ο π. Διονύσιος, στον μεστό και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα λόγο του αναφέρθηκε στην αληθινή εξομολόγηση που χρειάζεται να γίνεται, τι πρέπει να λέμε στην εξομολόγηση, στο ζήτημα των λογισμών και στην υγιή σχέση του εξομολογουμένου με τον πνευματικό. Επίσης, σημείωσε πως στις μέρες μας επικρατεί και η τάση του γεροντισμού, η οποία δεν δείχνει την υγιή σχέση εξομολογουμένου και πνευματικού και πως είμαστε πιστοί και όχι οπαδοί ενός γέροντα.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, οι απορίες των πιστών ξεδιπλώθηκαν και έγινε ένας γόνιμος διάλογος. Ο εφημέριος της ενορίας πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος ευχαρίστησε θερμά τον π. Διονύσιο για τον κόπο να έρθει και να μιλήσει στους ενορίτες και στις ενορίτισσες της Διάβας για ένα άκρως σημαντικό θέμα για την πνευματική ζωή των πιστών και σημείωσε πως ο π. Διονύσιος, που εξομολογεί στην ενορία της Διάβας, θα έρθει να εξομολογήσει στην ενορία μας την Τρίτη 23 Απριλίου στις 4 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Στο τέλος, ο π. Διονύσιος μοίρασε εκ μέρους της ενορίας μοιράστηκε στους πιστούς ένας πρακτικός οδηγός εξομολογουμένου, που εκδίδεται στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr