Μια εξαιρετική εκδήλωση για το κουκούλι στη Καλαμπάκα έγινε από τον Σύλλογο ΑΙΓΙΝΙΟΝ

0 2.396

Εκδήλωση για το κουκούλι στη Καλαμπάκα έγινε το βράδυ της Πέμπτης στον χώρο του ΚΕΓΕ Καλαμπάκας από τον Σύλλογο ΑΙΓΙΝΙΟΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ μέσα από μια παράσταση θεάτρου σκιών που επιμελήθηκε ο νεαρός ταλαντούχος Δημήτρης Μπάκος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό και αναφορά της προέδρου κας Ελένης Καρούτα και στην συνέχεια τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Γιάννης Μπουτίνας Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο κ. αντιδήμαρχος Δ. Μετεώρων κ. Δημήτρης Λύπας ο οποίος μετά το πέρας του χαιρετισμού του ζήτησε από όλους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Την εκδήλωση απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μαθουν σχετικά με το κουκούλι στην Καλαμπάκα και την ιστορία του.

Η εκτροφή του μεταξοσκώληκα στην Καλαμπάκα, μια απασχόληση, που αποτελούσε το βασικό μέσο επιβίωσης για τις οικογένειες της περιοχής, κυρίως προπολεμικά. Στα χρόνια πριν από τον πόλεμο, οι κάτοικοι της Καλαμπάκας ασχολούνταν σε μεγάλο βαθμό με την εκτροφή του μεταξοσκώληκα. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς είχαν σε κάποιο σημείο του σπιτιού τους ειδικό χώρο για την εκτροφή των μεταξοσκωλήκων, ενώ ορισμένοι διέθεταν ολόκληρα σπίτια, που τα ονόμαζαν κουκουλόσπιτα.

 

Στην φωτο η πρόεδρος του Συλλόγου Αιγίνιον κα Ελένη Καρούτα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιάννη Μπουτίνα, την Χρύσα Κούζα από την εκπομπή «Σεργιάνι στις ρίζες μας» του TV10 με την συνεργάτιδά της Έφη Κολώνα και τα μέλη του συλλόγου κες Χρυσούλα Σαξώνη – Τσικέλη και τη Γραμματέα Βασιλική Μίχου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.