Μετέωρα – Αμφιθέατρο με τρισδιάστατη απεικόνιση των Μετεώρων

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε πριν λίγο καιρό το Επιμελητήριο Τρικάλων προς το Υπουργείο Οικονομικών.  Υπάρχει πρόγραμμα όπου μπορεί να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου η ίδρυση και λειτουργία ενός αμφιθεάτρου χωρητικότητας 100-150 ατόμων, όπου θα αποτυπώνεται ψηφιακά – τρισδιάστατα η ιστορία των Μετεώρων.

0 176

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε πριν λίγο καιρό το Επιμελητήριο Τρικάλων προς το Υπουργείο Οικονομικών.  Υπάρχει πρόγραμμα όπου μπορεί να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου η ίδρυση και λειτουργία ενός αμφιθεάτρου χωρητικότητας 100-150 ατόμων, όπου θα αποτυπώνεται ψηφιακά – τρισδιάστατα η ιστορία των Μετεώρων. Μία ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε πριν λίγο καιρό το Επιμελητήριο Τρικάλων προς το Υπουργείο Οικονομικών.  Υπάρχει πρόγραμμα όπου μπορεί να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου η ίδρυση και λειτουργία ενός αμφιθεάτρου χωρητικότητας 100-150 ατόμων, όπου θα αποτυπώνεται ψηφιακά – τρισδιάστατα η ιστορία των Μετεώρων.
Την πληροφορία αυτή μετέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιαγιάκος, όπου ήταν και ο εμπνευστής αυτής της ιδέας.
Η πρόταση αυτή αφορά χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου του έργου μέσα από πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών προϋπολογισμού 900 χιλιάδων ευρώ.
Κατά τον κ. Γιαγιάκο αποτελεί ευκαιρία η ίδρυση ενός τέτοιου αμφιθεάτρου όπου θα συστεγαστεί με το Γεωλογικό Μουσείο που θα λειτουργήσει στο παλαιό διατηρητέο Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου.
Το αμφιθέατρο θα μπορεί να φιλοξενήσει ξένους επισκέπτες, πανεπιστήμια, σχολεία κ.ά. όπου εκεί θα παρουσιάζεται τρισδιάστατα η ιστορία των Μετεώρων. Η δημιουργία αυτών, η πορεία τους στο πέρασμα των αιώνων και η κατάκτηση από τους μοναχούς κ.ά.
Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι η παρουσίαση μιας διαφορετικής διάστασης της περιοχής των Μετεώρων.
Αυτό θα λειτουργεί και ως κράχτης και θα αποτελεί ένα ισχυρό όπλο προσέγγισης επισκεπτών σε εποχές που η ανταγωνιστικότητα είναι πολύ έντονη.
Ήδη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έχει ενημερώσει και τον Δήμαρχο Καλαμπάκας ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος και να γίνουν οι ανάλογες εργασίες όταν ξεκινήσει η διαμόρφωση του κτιρίου.
Ο κ. Μπουτίνας είναι σύμφωνος με την πρόταση του Επιμελητηρίου και αυτό που απομένει είναι να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες και να αρχίσει η διαμόρφωση του διατηρητέου πρώην Δημοτικού Σχολείου.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.