Μετέωρα 1970 – Βουβό φιλμ 8mm

0 3.210

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, με μέσο υψόμετρο τα 313 μέτρα, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα στη Θεσσαλία.

Το δύσκολα προσβάσιμο και άγριο τοπίο αποτέλεσε πρόσφορο χώρο για τους χριστιανούς ασκητές, οπότε, σε βάθος χρόνου, δημιουργήθηκαν 30 μοναστήρια στις κορυφές κάποιων βράχων και αυτό το μοναστικό σύνολο είναι σήμερα το δεύτερο πιο σημαντικό στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος.

Το 1989 η Unesco ενέταξε τα Μετέωρα στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ως ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό.

Ο κινηματογραφιστής μας δίνει μια πανοραμική λήψη του γεωλογικού φαινομένου των γιγαντιαίων αυτών βράχων, ενώ στο βάθος διακρίνουμε το χωριό Καστράκι στις παρυφές των Μετεώρων.

Μεγάλο πανοραμικό πλάνο, από άλλη γωνία, που καταλήγει στην κορυφή του βράχου που φιλοξενεί την Μονή Αγ. Νικολάου Αναπαυσά, την οποία μας δίνει σε κοντινό ο κινηματογραφιστής με zoom in. Το πανοραμικό συνεχίζεται κι έχουμε επανάληψη του zoom στην κορυφή που βρίσκεται η Μονή Βαρλαάμ.

Αρχείο Μ. Φιλίππου.

Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ:

http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html?id=1497&fbclid=IwAR0VfZpF65ZYBkAXPoXKe0wnNd0di8PYur01N1dz5ziLx6_lg4MsZYnc3XI

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

https://www.youtube.com/channel/UCRJv70kZPMU8ctHMZvGf_ZQ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.