Μετέωρα 1965 – Βουβό έγχρωμο φιλμ από την Aylon

0 1.720

Ο κινηματογραφιστής επισκέπτεται τα μοναστήρια των Μετεώρων. Το φιλμ ανοίγει με τους γιγαντιαίους βράχους και την Μονή Βαρλαάμ ή μονή των Αγίων Πάντων, ένα ανδρικό μοναστήρι, στην κορυφή απότομου βράχου ενώ έπειτα βλέπουμε απόψεις απ’ το εντυπωσιακό τοπίο. Ο φακός στέκεται στη μονή Αγ. Νικολάου Αναπαυσά και μας δίνει ένα ακόμα γενικό πλάνο της περιοχής με φόντο τις χιονισμένες βουνοκορφές της Πίνδου.

Η εικόνα αλλάζει με τον κόσμο να επισκέπτεται τη Μονή Βαρλαάμ καθώς κι ένα αρνάκι που βόσκει. Βλέπουμε απόψεις από μια υπαίθρια αγορά, τον κόσμο που επισκέπτεται τις μονές και επιστρέφουμε στις απόψεις απ’ τους βράχους και την θέα της περιοχής.

Ο φακός μας δείχνει τη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως Μεγάλο Μετέωρο και τον πύργο του Βριζονίου, που στέγαζε το μηχανισμό για το δίχτυ, το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί για την πρόσβασή τους στη μονή.

Το φιλμ κλείνει με ένα ζευγάρι να διασχίζει μια γέφυρα και δυο άντρες, με τον έναν να παίζει φλογέρα και να έχει στην αγκαλιά του ένα κατσικάκι.

Δείτε περισσότερα για το φιλμ εδω

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr