Μετάλλαξη Όμικρον: Προς παράταση τα μέτρα

0 297

Προς παράταση βαίνουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί με το φόβο για τη Μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, αφού συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, με διάθεση να μην επιτρέψουν καμία χαλάρωση στα μέτρα, έστω κι αν η κυβέρνηση θα το επιθυμούσε.

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επιστήμονες σκοπεύουν να δώσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες παράταση στα μέτρα τα οποία λήγουν Κυριακή 16 Ιανουαρίου. Άλλωστε η φρενήρης πορεία της Μετάλλαξης Όμικρον δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση.

«Ψήγματα» χαλάρωσης

 

Ωστόσο η κυβέρνηση όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του ethnos.gr, έστω κι αν οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην χαλάρωση των μέτρων, ιδανικά θα ήθελε να αυξηθεί το ποσοστό της πληρότητας στα γήπεδα από 10% που είναι σήμερα στο 20%. Κάτι το οποίο άλλωστε δεν έχει κρύψει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με δεδομένο ότι δημιουργούνται προβλήματα με τα εισιτήρια αλλά και τις ομάδες.

 

Σε ότι αφορά στη μουσική, αρκετοί επιστήμονες της επιτροπής – αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr – είναι αρνητικοί στην επαναφορά της αλλά κυρίως για τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης.

Η πλειοψηφία των ειδικών δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα εάν το μέτρο με τη μουσική αρθεί μόνο σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν όλα τα υπόλοιπα μέτρα με τους υποχρεωτικά καθήμενους, τα 6 άτομα ανά τραπέζι και τη χρήση της μάσκας στους κοινούς χώρους της εστίασης.

 

Πάντως η κυβέρνηση αναμένεται να αφήσει τους ειδικούς να αποφανθούν για την παράταση των μέτρων ενώ φαίνεται πως ειδικά για τα γήπεδα έχει αποφασίσει να χαλαρώσει τα μέτρα. Για τη μουσική εάν οι επιστήμονες είναι απολύτως αρνητικοί, τα κυβερνητικά στελέχη δεν σκοπεύουν να αντιδράσουν, λένε υψηλόβαθμες πηγές του ethnos.gr.

Ποια μέτρα θα συνεχιστούν

 

Υπάρχουν όμως και μέτρα τα οποία θα μας «συντροφεύουν» για κάποιο διάστημα ακόμη και όσο η Μετάλλαξη Όμικρον θα σαρώνει τη χώρα.

  • Ειδικότερα τα μέτρα που παραμένουν είναι:
  • Διακοπή λειτουργίας κέντρων εστίασης και διασκέδασης στις 12:00 τα μεσάνυχτα
  • Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι
  • Όριο ατόμων ανά τραπέζι οι 6 πελάτες.
  • Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

ethnos.gr – Δήμητρα Ευθυμιάδου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.