Μετακίνηση από νομό σε νομό: Εξετάζεται η άρση της απαγόρευσης

0 743

Κρίσιμο τεστ για την πορεία της αγοράς χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι «ένα τεστ για το αν μπορούμε να συνεννοηθούμε καλόπιστα και πολιτισμένα», ώστε και να λειτουργήσει η αγορά και να μην ξεφύγει η επιδημία.

Ο ίδιος είπε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους πολίτες, σημειώνοντας, ωστόσο, πως εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, θα υπάρξουν παρεμβάσεις.

«Στους τζίρους είμαι βέβαιος ότι θα πάμε καλά, οι εκπτώσεις θα έχουν πολύ μεγάλη επιτυχία, αγωνία μου είναι πώς θα πάμε επιδημιολογικά. Αν τα μέτρα τηρηθούν, όλα θα πάνε καλά», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι αδύνατο να ανοίγεις την οικονομία χωρίς να έχεις κάποια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως ο στόχος είναι να είναι η αύξηση «λελογισμένη».

Μάλιστα, έδωσε το… σύνθημα για περαιτέρω άρση του lockdown, εάν τηρηθούν τα μέτρα σε αυτή τη φάση.

Έρχεται άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό;

Ο κ. Γεωργιάδης, παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως σύντομα θα έρθουν αποφάσεις και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, η οποία απαγορεύεται, αλλά και για το μέλλον των χιονοδρομικών κέντρων, που παραμένουν κλειστά.

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση», είπε.

Πώς θα ανοίξει η εστίαση

Απαντώντας σε ερώτηση για άνοιγμα της εστίασης τον Φεβρουάριο, απάντησε πως «ο Φεβρουάριος είναι ακόμη μακριά, η αγωνία μας είναι τώρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου» και πρόσθεσε: «Όταν θα ανοίξουμε την εστίαση, θα ανοίξουμε από τους εξωτερικούς χώρους. Υπάρχει επιδότηση για θερμαντικά σώματα».

star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.