Μεσολόγγι: Παραιτήθηκαν οι κατηγορούμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για τις Ελληνοποιήσεις – Συλλήψεις στα Τρίκαλα

0 403

Την παραίτησή τους από τις θέσεις ευθύνης τους και ταυτόχρονα την παράδοση της έδρας τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ανακοίνωσαν οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μεσολογγίου, μέσω των δικηγόρων τους, στον Δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο.

Η ανακοίνωση έγινε γνωστή σε έκτακτη συνεδρίαση δημοτικών και τοπικών συμβούλων της συμπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/6).

Η σχετική δήλωση του κ. Καραπάνου:

«Κατόπιν επικοινωνίας μου με τους πληρεξούσιους δικηγόρους γνωστοποιείται ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε ποινική υπόθεση, παραιτούνται από τις θέσεις ευθύνης τους και ταυτόχρονα παραδίδουν τις έδρες τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι παραιτήσεις έγιναν δεκτές».

Οι συμμετέχοντες στην έκτακτη σύσκεψη εξουσιοδότησαν ομόφωνα τον Δήμαρχο της πόλης να προβεί άμεσα στις διαδικασίες αντικατάστασής τους, «προκειμένου να συνεχισθεί απερίσπαστα το έργο της δημοτικής αρχής», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε κατά τη σύσκεψη.

Για το θέμα να αναφέρουμε πως είκοσι τρία μέλη του μεγάλου κυκλώματος που έκανε παράνομες ελληνοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Συλληφθέντες είναι 16 Έλληνες και επτά αλλοδαποί. Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιείται στην Αθήνα, το Μεσολόγγι, τη Λευκάδα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Αλεξανδρούπολη.

agriniovoice.gr και e-efimerida

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.