Μειώθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες

Συνεχίστηκε και το Φεβρουάριο η εκροή καταθέσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέσυραν από τις τράπεζες 2,4 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το σύνολο των καταθέσεων να περιοριστεί στα 201,2 δισ. ευρώ, από 208,9 δισ. ευρώ που ήταν στις αρχές του έτους.

0 260

Συνεχίστηκε και το Φεβρουάριο η εκροή καταθέσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέσυραν από τις τράπεζες 2,4 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το σύνολο των καταθέσεων να περιοριστεί στα 201,2 δισ. ευρώ, από 208,9 δισ. ευρώ που ήταν στις αρχές του έτους. Συνεχίστηκε και το Φεβρουάριο η εκροή καταθέσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέσυραν από τις τράπεζες 2,4 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το σύνολο των καταθέσεων να περιοριστεί στα 201,2 δισ. ευρώ, από 208,9 δισ. ευρώ που ήταν στις αρχές του έτους.
Συνολικά από την αρχή του έτους οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 6 δισ. ευρώ. Η διεύθυνση μελετών της Εθνικής Τράπεζας σε μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χθες προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του έτους οι καταθέσεις θα μειωθούν συνολικά κατά 8%.
Η μεγαλύτερη μείωση τον Φεβρουάριο παρατηρείται στις καταθέσεις των νοικοκυριών κατά 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στα 169 δισ. ευρω από 173,5 δισ. ευρώ που ήταν στις αρχές του έτους. Οι επιχειρήσεις μείωσαν τις καταθέσεις τους κατά περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.