Μεγάλη μουσική βραδιά χάρισε η η συντοπίτισσά μας σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου στα Τρίκαλα

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά απόλαυσαν το βράδυ της Δευτέρας όσοι παραβρέθηκαν στην συναυλία οπερατικού τραγουδιού που έδωσε η συντοπίτισσά μας σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου

0 173

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά απόλαυσαν το βράδυ της Δευτέρας όσοι παραβρέθηκαν στην συναυλία οπερατικού τραγουδιού που έδωσε η συντοπίτισσά μας σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά απόλαυσαν το βράδυ της Δευτέρας όσοι παραβρέθηκαν στην συναυλία οπερατικού τραγουδιού που έδωσε η συντοπίτισσά μας σοπράνο Νίνα Κουφοχρήστου με τον πιανίστα Λεωνίδα Τουρούτογλου.

Η Νίνα Κουφοχρήστου γεννημένη στα Τρίκαλα με καταγωγή από την περιοχή μας – κόρη Δημάρχου του πρωήν Δήμου Τυμφαίων κ. Αναστάσιου Κουφοχρήστου – μάγεψε το Τρικαλινό κοινό με την ερμηνία της σε διάσημες άριες από τις πιο αγαπημένες όπερες όπως η Τραβιάτα, ο Μαγικός Αυλός, η Νυχτερίδα κ.α., αλλά και τραγούδια Ελλήνων συνθετών εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση προσφέροντας ένα πρόγραμμα με εύθυμη και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Ποιά είναι η Νίνα Κουφοχρήστου: Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, Διπλώματος Μονωδίας με καθηγήτρια την Κατερίνα Καρατζά και Διπλώματος Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε σπουδές τριών μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο μουσικό πανεπιστήμιο της Κολονίας: Μάστερ και Konzertexamen Οπερατικού Τραγουδιού υπό την Brigitte Lindner, και μάστερ Μπαρόκ Τραγουδιού υπό τον Kai Wessel.

Έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές του κοινού ερμηνεύοντας Βασίλισσα της Νύχτας/Μαγικός Αυλός (Mozart) στην Εθνική Λυρική Σκηνή, Βιολέττα/La Traviata (Verdi), Ελίζα/Πτολεμαίος (Händel) και Μικαέλα/Carmen (Bizet) στο Θέατρο Opernloft του Αμβούργου, Σαντρίνα/Η Ψευτοπερβολάρισσα (Mozart) στο Άαχεν, Κονστάντσε/Απαγωγή από το Σεράι (Mozart) στο Κλέβε, Miss Wordsworth/Albert Herring (Britten) και Φρασκίτα/Carmen (Bizet) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και Βασίλισσα της Νύχτας στην Όπερα Δωματίου Κολονίας.

Ήδη πριν την ολοκλήρωση των σπουδών της υπήρξε μέλος του όπερα στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου συμμετείχε στην παραγωγή Επτά Μικρογραφίες. Το 2011 συνεργάστηκε με την Όπερα Κολονίας ως Mädchen/Άνοδος και Πτώση της Πόλης Μαχαγκόννυ (Weill).

Πραγματοποιεί τακτικά συναυλίες ως σολίστ στη Γερμανία και την Ελλάδα, ενώ έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού (Montserrat Caballe 2015, Grand Prix Maria Callas 2014, Concours de Chant Lyrique de Marmande 2012, Διαγωνισμός Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης 2010 κ.α.).

Έχει εμφανιστεί 2 φορές ζωντανά στη Ραδιοφωνία Δυτικής Γερμανίας και έχει ηχογραφήσει για την εταιρία CPO το μέρος της σοπράνο από το Osteroratorium του Graun με την ορχήστρα Kölner Akademie υπό την διεύθυνση του Michael Willens.

Επίσημη σελίδα Facebook: www.facebook.com/nina.koufochristou.soprano

koyfoxristoy nina  23

koyfoxristoy nina  1koyfoxristoy nina  3koyfoxristoy nina  6koyfoxristoy nina  18

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.