Μεγάλη ανταπόκριση πολιτών και φορέων στο κάλεσμα για τις απαγορεύσεις στα Μετέωρα και το Προεδρικό Διάταγμα

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση πολιτών και φορέων της Καλαμπάκας στο κάλεσμα που έγινε σήμερα

0 253

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση πολιτών και φορέων της Καλαμπάκας στο κάλεσμα που έγινε σήμερα

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση πολιτών και φορέων της Καλαμπάκας στο κάλεσμα που έγινε σήμερα  για συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας με σκοπό να προκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο να παρέμβει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να αναβληθεί η διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για τις απαγορεύσεις στο χώρο των Μετεώρων όπως προέβλεπε ο νόμος 2351/1995. 

Στο έκτακτο κάλεσμα που έγινε τις μεσημεριανές ώρες και υπήρξε άμεση ανταπόκριση πάρα πολλών υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση με αρκετές τοποθετήσεις γύρω από το θέμα.

Στην έναρξη της συνάντησης αναφέρθηκε η κίνηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής μπροστά από το Δημαρχείο όπου συγκεντρώθηκαν 37 υπογραφές με το αίτημα να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Καλαμπάκας πριν την Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τρίτης ζητώντας την διαβούλευση των κατοίκων και φορέων ακόμα και των Μονών για το θέμα πριν την όποια απόφαση.

Η κα Πέρυ Χαρτοπούλου ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δημοτικού Συμβουλίου και ελάσσων αντιπολίτευση… έκανε γνωστή την θέση της γύρω από το θέμα τονίζοντας πως από την πλευρά της ζήτησε να γίνει Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά δεν υπήρξε νεότερο επί του θέματος…

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαχρήστος έκανε και εκείνος την δική του τοποθέτηση στο θέμα σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα και τις απαγορεύσεις ζητώντας την σωστή ενημέρωση, ώστε να φανεί και ποιοι πλήτωνται.

Τοποθέτηση έκανε και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τούλας διαβάζοντας την γραπτή δήλωσή του, κάνοντας αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα και συγκεκριμένα στο θέμα ακύρωσης του φεστιβάλ highline και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν στον κ. Θεοδώρου Βασίλη και απέτρεψαν την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος της Βλαχάβας κ. Μπουκουβάλας μίλησε για το θέμα που υπάρχει με την Ι.Μ Αγίας Τριάδας σχετικά με έκταση που διεκδικείται.

Ακολούθησε τοποθέτηση του κ. Άρη Μητρονάτσιου προέδρου της Ο.Λ. Καλαμπάκας, του κ. Μαυραγάνη, του κ. Βασίλη Θεοδώρου, γραπτή τοποθέτηση του κ. Κώστα Φαμίση κ.α παρευρισκομένων που εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα.

Τέλος αποφασίστηκε  η υπογραφή σχετικού ψηφίσματος από πολίτες και φορείς που εκφράζεται η αντίθεση στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ζητώντας από την Περιφέρεια να μην γνωμοδοτήσει θετικά, ο Δήμος Καλαμπάκας να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού να ανακαλέσει το σχέδιο.

synantisi IMG 0997synantisi IMG 1005synantisi IMG 1013synantisi IMG 1015synantisi IMG 1017synantisi IMG 1036synantisi IMG 1042synantisi IMG 1050synantisi IMG 1052synantisi IMG 1057

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.