Μεγάλα πρόστιμα και έλεγχοι για τα ανασφάλιστα Ι.Χ

Σοβαρούς οικονομικούς κινδύνους αναλαμβάνουν οι οδηγοί ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

0 196

Σοβαρούς οικονομικούς κινδύνους αναλαμβάνουν οι οδηγοί ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

Σοβαρούς οικονομικούς κινδύνους αναλαμβάνουν οι οδηγοί ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

Αν κάποιος πιαστεί στην «τσιμπίδα» της τροχαίας, από τυχαίο έλεγχο στο δρόμο, του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500 ευρώ (που μπορεί να μειωθεί στο ήμισυ εάν πληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες, όπως ισχύει για όλες τις παραβάσεις του ΚΟΚ), ενώ μπορεί να του αφαιρεθούν οι πινακίδες και η άδεια για 10 ημέρες.

Ομως, ο «κλοιός» για τον εντοπισμό του 1,5 εκατ. ανασφάλιστων οχημάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία θα αρχίσει να «σφίγγει», σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» από τον Μάρτιο, όταν το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών θα έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους εντοπισμού όσων δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 για να «τρέξει» το πρόγραμμα διασταύρωσης όλων των αρχείων που υπάρχουν για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Εκτιμάται ότι από τον προσεχή Μάρτιο και μετά, θα είναι έτοιμο ένα αρχείο που θα περιέχει όλα τα δεδομένα του υπουργείου Μεταφορών για τα κυκλοφορούντα οχήματα, αλλά και τα δεδομένα των ασφαλισμένων οχημάτων που συγκεντρώνονται στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας από τις επιχειρήσεις μέλη της. Μια πρώτη διασταύρωση ασφαλισμένων (περίπου 5 εκατομμύρια) και κυκλοφορούντων (περίπου 7 εκατομμύρια) έχει δείξει πως υπάρχει έλλειμμα 2 εκατομμυρίων οχημάτων, στα οποία όμως περιλαμβάνονται και κάποια που εξαιρούνται της νομοθεσίας για την υποχρεωτική ασφάλιση για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες (πρόκειται για οχήματα δημόσιας χρήσης, περιπολικά της αστυνομίας κ.λπ).

Μόλις ξεκαθαρίσουν τα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών (στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου), μετά το νέο κύμα παράδοσης πινακίδων που συνεχίζεται στις εφορίες (λόγω αδυναμίας των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας), το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών θα αρχίσει το «κυνήγι» των ανασφάλιστων εφαρμόζοντας μέτρα που έχουν ληφθεί από τον Ιούνιο του 2011.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.