Με Τρικαλινή συμμετοχή η αντιπροσωπεία της Βουλής στην Κοπεγχάγη

Στην Κοπεγχάγη ,όπου διεξάγεται η σημαντικότερη και πιο κρίσιμη παγκόσμια διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές και την υπερθέρμανση του πλανήτη, βρίσκεται από χθες ηΒουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη

0 191

Στην Κοπεγχάγη ,όπου διεξάγεται η σημαντικότερη και πιο κρίσιμη παγκόσμια διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές και την υπερθέρμανση του πλανήτη, βρίσκεται από χθες ηΒουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη Στην Κοπεγχάγη ,όπου διεξάγεται η σημαντικότερη και πιο κρίσιμη παγκόσμια διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές και την υπερθέρμανση του πλανήτη, βρίσκεται από χθες ηΒουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένουνα συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης, καθώς επίσης και σε διμερείς επαφές με τους συναδέλφους της των μεσογειακών χωρών ως τακτικό μέλος της χώρας μας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου.

Η διάσκεψη της Κοπεγχάγης η οποία θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου, θεωρείται η σημαντικότερη συνάντηση της διεθνούς κοινότητας για τις κλιματικές αλλαγές και την μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος, αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, ο οποίος και θα ηγηθεί της ελληνικής αποστολής στηΚοπεγχάγη.

Η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδαςστην διάσκεψη της Κοπεγχάγης και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης με την μετάβαση και του πρωθυπουργού, αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της χώρας μας για το περιβάλλον αλλά και την πεποίθηση ότι μπορεί νααποτελέσει σημαντική ευκαιρία για την επίτευξη μιας νέας, παγκόσμιας, ενιαίας, καθολικής και νομικά δεσμευτικής Συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικήςαλλαγής, που θα βασίζεται στο Πρωτόκολλο του Κιότο, ενσωματώνοντας όλα ταβασικά στοιχεία του, με συγκεκριμένους στόχους και τις υποχρεώσεις όλων των χωρών παγκοσμίως στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

H ανάγκη για μια νομικά δεσμευτική συμφωνία που να περιλαμβάνει διατάξεις που θα αφορούν τον στόχο της αύξησης τηςθερμοκρασίας του πλανήτη κάτω των 2°C, καθώς και πολιτικές και δράσεις για δραστική μείωση των εκπομπών αερίων τουθερμοκηπίου το ταχύτερο δυνατόν, είναι επιτακτική και επιβεβλημένη για τηνσωτηρία του πλανήτη. Η συνειδητοποίηση και η περιβαλλοντική αφύπνιση όλων, ότι η ανάπτυξη και η οικονομική ευημερία, εάν δεν συμβαδίζουν με την προστασία του περιβάλλοντος οδηγούν σε εφιάλτη, είναι πλέον γεγονός.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, θεωρεί ως υποχρέωση της, να προσφέρει στο μέτρο του δυνατού, στην τεχνική και οικονομική βοήθεια που απαιτείται, αλλά και στο ζήτημα της μετατροπής του στόχου μείωσης εκπομπών ρύπων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει τιςυποχρεώσεις της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.