Με τι πρόσωπο θα έρθουν οι επίσημοι στην Ορεστιάδα για την 25η Μαρτίου;

Το ερώτημα αυτό κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες –από στόμα σε στόμα- στην κοινωνία της Ορεστιάδας,

0 4

Το ερώτημα αυτό κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες –από στόμα σε στόμα- στην κοινωνία της Ορεστιάδας,

Το ερώτημα αυτό κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες –από στόμα σε στόμα- στην κοινωνία της Ορεστιάδας, η οποία, μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, βρίσκεται σε αναβρασμό.

Του Ηλία Προύφα – kranosgr.blogspot.gr

Η γενέτειρα του ενός εκ των δύο συλληφθέντων, του λοχία Δημήτρη Κούκλαντζη, έχει ήδη αρχίσει να κινητοποιείται.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται αυτήν την Κυριακή 11 Μαρτίου, συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην κράτηση των δύο στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Την ανακοίνωση έκανε ο κ. Κώστας Καραΐσκος, εκδότης του θρακιώτικου εντύπου «Αντιφωνητής», σε συνέντευξη που έδωσε στον Focus Fm της Θεσσαλονίκης.

Είναι σημαντικό η συμμετοχή να είναι απ’ όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα”, τόνισε. Ακόμα, σε διαδικτυακή πρόσκληση που κυκλοφορεί για το συλλαλητήριο αναφέρεται πως πρέπει όλος ο λαός του Έβρου να δώσει το παρόν, χωρίς κομματικές ταυτότητες.

Πέρα όμως από το συλλαλητήριο, οι κάτοικοι της Ορεστιάδας θέτουν σε πράξη και οικονομικά αντίμετρα. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι πραγματοποιούν μποϊκοτάζ στην αγορά της Αδριανούπολης, στην οποία μέχρι πρότινος πήγαιναν μέχρι και για καθημερινά ψώνια.

‘Οι σχέσεις καλής γειτονίας διασαλεύτηκαν μετά τη σύλληψη και κράτηση των δύο στρατιωτικών και καλέσαμε τον κόσμο σε εμπορικό μποϊκοτάζ”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, Βάκης Τσιομπανίδης.

”Ήδη οι καταστηματάρχες από απέναντι άρχισαν να διαμαρτύρονται”, τόνισε και προειδοποίησε: ”Αν συνεχίσουν να κρατούν τους στρατιωτικούς μας, το μποϊκοτάζ θα γίνει εμπάργκο”.

Επίσης, γνωστό έγινε πριν από λίγες μέρες ότι ταξιδιωτικό γραφείο στην Ορεστιάδα, αναβάλλει όλα τα ταξίδια του προς την Τουρκία, μέχρι να λήξει η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Δεν είναι λίγοι όσοι τις τελευταίες μέρες αναρωτιούνται με τι πρόσωπο θα εμφανιστούν τα ”επίσημα” πρόσωπα στην πόλη για τον επικείμενο εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εφόσον ”τα δύο παιδιά”, όπως λένε χαρακτηριστικά, συνεχίζουν ”να βρίσκονται φυλακισμένα” στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Στην πόλη της Ορεστιάδας όπου βρίσκομαι αυτές τις ημέρες, είναι διάχυτο το αίσθημα της αδικίας, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι, σε μια περίοδο έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ακριτική περιοχή έμεινε ”ακάλυπτη” και οι ευθύνες της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για το περιστατικό της σύλληψης των δύο στρατιωτικών -το πόσο μεγάλες ή μικρές θα δείξει η σχετική έρευνα-, θεωρούν ότι, είναι δεδομένες…

από kranosgr.blogspot.gr

Του Ηλία Προύφα – kranosgr.blogspot.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.