Με σφοδρότερες χιονοπτώσεις το Σάββατο θα σαρώσει τη χώρα ο «Λέανδρος»

0 551

Σάββατο, 16-1-2021 – Νέα επιδείνωση με χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε πεδινά, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα ορεινά των νησιών του βόρειου Αιγαίου. Βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Άνεμοι, Βοριάδες, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στα ηπειρωτικά από (μείον) -15 έως 10, στις νησιωτικές περιοχές από 7 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, χιονόνερο και χιονοπτώσεις έως το απόγευμα, εντονότερες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από -2 έως 3 βαθμούς.

Στην Αττική, βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, από το βράδυ χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα έως τα 200-300 μέτρα. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 7 βαθμούς στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή, 17-1-2021
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και την κεντρική-δυτική Θεσσαλία ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο. Στις υπόλοιπες περιοχές συννεφιά, βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε πεδινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή ακόμα πτώση με παγετό, τοπικά ισχυρό, με ολικό παγετό στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Δευτέρα, 18-1-2021
Ηλιοφάνεια με πολύ τσουχτερό κρύο, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, Χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και βροχές στα πεδινά των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι άνεμοι στο Ιόνιο Ανατολικοί, στο Αιγαίο Βοριάδες 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ισχυρό παγετό τη νύχτα, στη Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά ολικό παγετό.

 

Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

makthess

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.