Με πορτοκαλί χρώμα το Δημαρχείο Δήμου Μετέωρων για την Παγκόσμια Ημέρα την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

0 482

Η 30η Μαΐου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, όμως η πανδημία δεν έχει επιτρέψει να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις προηγουμένων ετών. Για τον λόγο αυτόν, η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας ζήτησε από την ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρο της κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να προτρέψει τους Δήμους όλης της χώρας να φωτίσουν Δημαρχεία, μνημεία ή άλλα κτήρια σε πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Με τον τρόπο αυτόν θα τιμηθεί η μέρα, αλλά και ο αγώνας που δίνουν οι τουλάχιστον 17.000 οικογένειες που έχουν κάποιον δικό τους με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Είναι ευτυχές γεγονός, αλλά και δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας, η ανταπόκριση και των τεσσάρων Δήμων των Τρικάλων στην έκκληση αυτή. Έτσι, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Τρικκαίων θα φωτίσει σε πορτοκαλί χρώμα την Κεντρική Γέφυρα, ενώ ο Δήμος Πύλης θα φωτίσει με το ίδιο χρώμα την ιστορική Τοξωτή Γέφυρα του 16ου αιώνα.

Αντίστοιχα, σε πορτοκαλί χρώμα θα φωτιστούν και τα Δημαρχεία των Δήμων Μετεώρων και Φαρκαδόνας, δίνοντας το μήνυμα ότι οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση δεν είναι μόνοι σε οποιοδήποτε μέρος κι αν κατοικούν.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια μέρα, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, θα ψαλεί δέηση υπέρ υγείας των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση στον Ι.Ν. Αγίας Επισκέψεως, ενώ στις 9 μ.μ., σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, το Δημοτικό Θέατρο και το Μουσείο Τσιτσάνη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με μουσική και ανάγνωση κειμένων που έγραψαν ασθενείς με ΣΚΠ στο υπαίθριο θεατράκι στο ποτάμι.

Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Γραφείο ενημέρωσης και υποστήριξης Τρικάλων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.