Με καλοκαιρινό καιρό η Ανάσταση και η Κυριακή του Πάσχα

0 225

Ιδανικές θα είναι οι καιρικές συνθήκες το Μεγάλο Σάββατο της Ανάστασης, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός και ιδανικός για αυλές και μπαλκόνια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και 34 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικότερα τμήματα της νότιας χώρας!

Αναλυτικά, όσα αναφέρει ο Κ. Μαρουσάκης στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

«Πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου επηρεάζοντας και τη χώρα μας με αποτέλεσμα την εκτόξευση του υδραργύρου σε άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασιακές τιμές.

Χαρακτηριστικό αυτής της ισχυρής θερμής εισβολής θα είναι και οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες δηλαδή οι θερμοκρασίες που παρατηρούνται αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί όπου στις περισσότερες περιοχές θα βρεθούν κοντά στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου.

Στον πρώτο μας χάρτη μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της πολύ θερμής αέριας μάζας (πορτοκαλί – κόκκινες αποχρώσεις) ενώ στους επόμενους χάρτες τις μέγιστες θερμοκρασίες από αύριο Μεγάλη Πέμπτη και μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και Κυριακή του Πάσχα ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» με τους 32 και 34 βαθμούς σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας ενώ δεν θα απουσιάζουν οι αραιές συννεφιές όπως επίσης και η αφρικανική σκόνη».

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.