Με φωτογραφία των Μετεώρων και πάλι πρώτος σε διεθνή διαγωνισμό ο Τρικαλινός Αλέξανδρος Μπότας

0 1,254

Την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας πήρε και πάλι ο νεαρός Τρικαλινός φωτογράφος Αλέξανδρος Μπότας.

Ο Αλέξανδρος πήρε την πρώτη θέση μεταξύ 1286 συμμετοχών από όλο τον κόσμο. Ο Διαγωνισμός είχε ως θέμα “Φυσικά θαύματα του κόσμου μας” και ο Αλέξανδρος Μπότας επέλεξε να συμμετέχει με φωτογραφία των Μετεώρων.

Να θυμίσουμε πως ο ο Αλέξανδρος Μπότας έχει άλλες δυο πρωτιές σε παρόμοιους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, μια, πάλι με φωτογραφία των Μετεώρων και μια, με την γέφυρα των Τρικάλων.

Ο ίδιος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:

Ακόμη μια φωτογραφική μου Πρωτιά με θέμα : “Φυσικά θαύματα του κόσμου μας” ήρθε λίγο πριν το τέλος του 2019 να μου προσφέρει τόσα ανάμεικτα συναισθήματα που τα κρατώ μαζί μου ως φυλαχτό και παράλληλα ως συνοδοιπόρους μου σε όλο αυτό το ταξίδι της τέχνης και της ζωής γενικότερα.

Αρχικά η μεγαλύτερη ανάγκη που θέλω να παραθέσω πριν μιλήσω κατευθείαν για το διαγωνισμό είναι για το τι υπάρχει πίσω από κάθε φωτογραφία.

Πριν πάρω την απόφαση για ακόμη μια φορά να λάβω μέρος άκουγα διάφορα σχόλια τύπου ( που πας να ανταγωνιστείς λήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο το κόσμο με φωτογραφίες σου από τα δικά μας εδώ “απλά” μέρη ).

Μπορεί λοιπόν ο καθένας μας όσο και να αγαπά τη φωτογραφία και τα ταξίδια να μην έχει τη δυνατότητα να γυρίσει όλο το κόσμο και να δουλέψει πάνω σε αυτό που αγαπάει, αλλά μπορεί πάντα να δουλεύει,να εξασκεί τόσο το μάτι του όσο και την τεχνική του και να χτίζει την αυτοβελτιωση του με οτιδήποτε είναι εφικτό και τον περιτριγυρίζει.

Δεν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι για να ανταγωνιστώ μέρη, λαούς, και προορισμούς .

Αντιθέτως ενα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα είναι να γυρίσω όλο το κόσμο δίνοντας και παίρνοντας κάτι μέσω της φωτογραφίας.

Μένοντας όμως προσγειωμένος και χωρίς να χάνω ποτέ χρόνο προσπαθώ καθημερινά να γίνομαι καλύτερος σε αυτό που αγαπώ μέσα από τις δικές μου δυνατότητες, μέσα από τα δικά μου μέρη , μέσα από τη δική μου συνεχής προσπάθεια με σκοπό τόσο να χτίζω δυνατές βάσεις όσο και να δείχνω μέσω τής δουλειάς την εκτίμηση μου αναδεικνύοντας κάθε τι που με περιβάλει και ζω μέσα από το δικό μου τρόπο.

Άλλωστε το χρωστώ στον εαυτό μου και στα μέρη που ζω και ξεκίνησα όλη την πορεία της φωτογραφίας να αφήνω πίσω μου έργα όχι μόνο με όλη τη δύναμη της γνώσης και της προσπάθειας αλλά πάνω απ’όλα της ψυχής που βάζουμε σε κάθε φωτογραφία και επιμένουμε ξανά και ξανά πηγαίνοντας στα ίδια μέρη για να πετύχουμε αυτό το οποίο θέλουμε. Να γεμίζει πέρα από το μάτι μας,τη ψυχή μας!

Κλείνοντας λοιπόν να αναφέρω ότι ο διαγωνισμός ήταν διεθνής με συνολικά 1286 πολύ δυνατές συμμετοχές από όλο το κόσμο ανάμεσα τους και μάλιστα στη Δεύτερη θέση ο πολυβραβευμένος φωτογράφος : Γιώργος Παπαποστόλου.

Ήταν τεράστια τιμή για μένα να φτάσω την Μαγεία των Μετεώρων για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφή του διαγωνισμού!

Ένα τεράστιο Ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου τη στήριξη των δικών μου ανθρώπων όσο και το κόσμο που με ψήφισε θετικά και εύχομαι όλοι να είστε πάντα καλά και να κυνηγάτε τα όνειρα σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.