Με επιτυχία η παράσταση «Ζητείται ψεύτης» του Επί Σταγών

0 2.410

Το «Ζητείται ψεύτης» η εμβληματική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά μετέφερε  στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Καλαμπάκας από το Θεατρικό Εργαστήρι ‘’Επί Σταγών το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και για ακομη δυο βραδιές, Παρασκευή 28 και Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Με όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού που πήραν οι άνθρωποι του Επί Σταγών, ο συγκεκριμένος αριθμός θεατών παρακολούθησε με ενδιαφέρον την θεατρική παράσταση και την μοναδική ερμηνεία των συμπολιτών μας ηθοποιών.

Η παράσταση:

Στην κωμωδία του «Ζητείται Ψεύτης» ο Δημήτρης Ψαθάς περιγράφει τα ευτράπελα που εκτυλίσσονται στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή εξαιτίας των ψεύτικων υποσχέσεων προς τους κάθε λογής ψηφοφόρους προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη ψήφος.

Την κατάσταση αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Πάρλας, ή Ψευτοθόδωρος, νεοφερμένος από την επαρχία που με το “ταλέντο” του και τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα ως το δεξί χέρι του Φερέκη.

Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και σύντομα χρειάζονται πολλά περισσότερα ψέματα για να τους ξεμπλέξουν από τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις, που αποδεικνύουν ότι το έργο του Δημήτρη Ψαθά παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό, 50 χρόνια μετά.

Όμως στην επιτυχημένη καριέρα του ως ιδιαίτερος, ο Ψευτοθόδωρος βρίσκει αντίπαλο…

Επόμενες παραστάσεις:

Παρασκευή 28 Αυγούστου, Δευτέρα 31 Αυγούστου και ώρα 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Δωρεάν  κάρτες εισόδου που θα διανέμονται στα:

Ζαχαροπλαστείο Δρούγκας

Μουλάς Επαμεινώνδας 

Κρεοπωλείο Τσιάμη

ώστε οι θεατές να έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους και να μη δημιουργούνται ουρές στην είσοδο αλλά και να εξασφαλιστεί η επιθυμητή πληρότητα σύμφωνα με τα παραπάνω μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχουμε σαν διοργανωτές λάβει τα ακόλουθα μέτρα:

 1. Θέσεις Κοινού
 • Α. Διαμόρφωση των θέσεων του θεάτρου με σηματοδότηση

( ταμπελάκι σειράς και θέσης)

 • Β. χρήση των θέσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία

(Υποχρεωτική δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο (2) καθήμενους) για τους θεατές που θα εισέρχονται μαζί ( οικογένειες κτλ) και επιπλέον

δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά μία θέση για θεατές που εισέρχονται μεμονωμένα.

 • Γ. διάθεση θέσεων που συνολικά δεν υπερβαίνει το 60% της πληρότητας του θεάτρου.
  1. Οι παραστάσεις είναι αυστηρά μόνο για καθήμενους θεατές
  2. Καθορισμός διαφορετικής ροής ανόδου και καθόδου για την αποφυγή συνωστισμού του κοινού.
  3. Ταξιθέτες που θα τοποθετούν τους θεατές στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις
 • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στην θέση του καθώς και κατά την έξοδό του.
 1. Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους ταξιθέτες και όλους τους ανθρώπους της διοργάνωσης που θα εξυπηρετούν το κοινό.
 2. Τοποθέτηση αντισηπτικών στην κεντρική πύλη , στην είσοδο του κτηρίου , στην είσοδο των τουαλετών, στη σκηνή για τους καλλιτέχνες.
 3. Συνεχόμενη απολύμανση των τουαλετών
 4. Η σκηνή απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά των θεατών
 5.  Δεν θα υπάρχει διάλειμμα

Με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε και γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η τήρησή των μέτρων που ορίζει η πολιτεία για την αποφυγή της διάδοσης του conid-19,  το Θεατρικό Εργαστήρι ακολουθώντας την κείμενη νομοθεσία  κατέληξε στα παραπάνω μέτρα προκειμένου η πραγματοποίηση των παραστάσεων να είναι ασφαλέστατη για συμμετέχοντες και θεατές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.