Με χιόνια αρχίζει η «Μήδεια» το Σάββατο από τα βόρεια σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα

0 389

Σάββατο, 13-2-2021 – Αρχίζει η κακοκαιρία «Μήδεια» από τη βόρεια Ελλάδα, με συννεφιά, βροχές, χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε πεδινά στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, σε ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και τη νύχτα στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου και ων νησιών του βόρειου  και ανατολικού Αιγαίου. Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, τη δυτικής Πελοποννήσου, στις Κυκλάδες, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Άνεμοι, Βοριάδες, στο βόρειο Αιγαίο, 6-8, στα υπόλοιπα πελάγη Νότιοι και Ανατολικοί 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στα βόρεια ηπειρωτικά από -7 έως 3, στα κεντρικά και νότια από -2 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 14, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 14, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά, τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα γύρω ορεινά-ημιορεινά, σταδιακά θα χιονίσει και στην πόλη. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από -1 έως 3 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά, τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στην Πάρνηθα. Άνεμοι Βορειοανατολικοί 4-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς.

Κυριακή, 14-2-2021
Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Μήδεια» με συννεφιά, χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε πεδινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και στα ορεινά της Κρήτης. Βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι Βοριάδες 6-8, στο βόρειο Αιγαίο 9-10 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα με παγετό στα ηπειρωτικά, στη δυτική Μακεδονία τοπικά ολικό παγετό.

Δευτέρα, 15-2-2021
Πολικές θερμοκρασίες με ολικό παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά. Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα συννεφιά με χιονοπτώσεις που σταδιακά θα σταματήσουν. Πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί στα πελάγη 6-8, στο βόρειο Αιγαίο 8-10 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά, στη βόρεια Ελλάδα τοπικά ολικό παγετό.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.