Με χαμηλότερες θερμοκρασίες, βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας η νέα εβδομάδα

0 487

Δευτέρα 25-10-2021
Καιρός: Συννεφιά σ΄ όλη σχεδόν τη χώρα, τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Εξαίρεση με ηλιοφάνεια η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Από το μεσημέρι βελτίωση και στην υπόλοιπη βόρεια και ανατολική χώρα.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο Ανατολικοί 6-8 Μποφόρ, στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 6-8 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: στη βόρεια και κεντρική χώρα από 2 έως 16, στη δυτική και νότια από 9 έως 20, στα νησιά από 13 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί συννεφιά και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι Ανατολικοί 3-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Στην Αττική το πρωί συννεφιά με τοπικές βροχές, από το μεσημέρι βελτίωση. Οι άνεμοι Βοριάδες 5-7, στα ανατολικά έως 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

Τρίτη-Τετάρτη 26-27/10/2021
Την Τρίτη, ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, τοπικές βροχές στην κεντρική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Κρήτη. Την Τετάρτη, ηλιοφάνεια στη βόρεια και κεντρική χώρα, συννεφιά με βροχές στη δυτική και νότια χώρα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο Ανατολικοί 6-8 Μποφόρ, στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει με τις μέγιστες τιμές στη βόρεια και κεντρική χώρα έως τους 14-17 και στη δυτική και νότια τους 18-20 βαθμούς.

Πέμπτη-Παρασκευή 28-29/10/2021
Ηλιοφάνεια με συννεφιά στη Μακεδονία και τη Θράκη, τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά, στη δυτική χώρα, τη Στερεά και την Εύβοια, βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά με τις μέγιστες τιμές στη βόρεια και κεντρική χώρα στους 15-17 και στη δυτική και νότια τους 18-20 βαθμούς.

Σάββατο-Κυριακή 30-31/10/2021
Στη βόρεια Ελλάδα ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά και λίγες βροχές. Στην υπόλοιπη δυτική, κεντρική και νότια χώρα άστατος καιρός με συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει με τις μέγιστες τιμές στη βόρεια και κεντρική χώρα στους 15-17 βαθμούς και στη δυτική και νότια τους 18-20 βαθμούς.

 

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.