Με Απεργία στις 6 Μάη θα τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά στην Καλαμπάκα

0 516

Το 2021, 100 περίπου χρόνια μετά τη θέσπιση του 8ώρου στην Ελλάδα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας, με μισθό 550 ευρώ. Φέρνει νόμο που ξηλώνει κάθε κατάκτησή μας, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, στο δικαίωμα στην ξεκούραση.

Δεκαετίες μετά το Φλεβάρη του 1925 , τον  ηρωικό Μάη του 1936  την εξέγερση εργατών – αγροτών, θέλει να ξεμπερδεύει με τον οργανωμένο αγώνα των εργαζόμενων, με τα Σωματεία τους, γι΄ αυτό ετοιμάζει το φακέλωμά μας, την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θέλει να βάλει μαζί με την εργοδοσία χέρι στα Συνδικάτα.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Γι’ αυτό φέτος η  Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να ξεχωρίσει ως μια πρώτη μαζική καταδίκη απέναντι σε αυτά που μας ετοιμάζουν αλλά κι αυτά που ζούμε ήδη εδώ κι ένα χρόνο, απέναντι στις «ανατροπές του αιώνα» που επιχειρούν να φέρουν. Γι’ αυτούς του λόγους :

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΓΙΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με την πλήρη αποκαθήλωση του 8ώρου , με την εφαρμογή της 10ωρης εργασίας, την σχεδόν πλήρη απελευθέρωση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας,

θέλουν να τελειώνουν και με το τελευταίο ίχνος προστασίας του εργαζόμενου από την στυγνή εκμετάλλευση. 

Θέλουν να νομιμοποιήσουν αυτό που σήμερα συμβαίνει ήδη πράξη με τις χιλιάδες ώρες απλήρωτης υπερωριακής απασχόλησης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.Για τον ίδιο λόγο έχουν βάλει εδώ και καιρό στο στόχαστρο και την Κυριακάτικη Αργία.

Αυτό είναι η πρακτική εφαρμογή της «ευελιξίας» που ζητούν οι καπιταλιστές για να μπορούν να διαμορφώνουν τους  μισθούς , τις εργασιακές σχέσεις κατά το δοκούν , όπως του βολεύει.

 

ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Σε αυτή την ιστορική  συγκυρία η κυβέρνηση για να «απαλλαχθεί» , όπως μάταια νομίζει , από την  αγωνιστική αντίθεση του λαού στο τερατούργημά της,  όρισε την Τρίτη του Πάσχα ως μέρα αργίας-γιορτής για την Εργατική Πρωτομαγιά . Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι την εκφυλιστική αυτή τακτική ακολούθησε και η  πλειοψηφία της ΓΣΕΕ,  κάνοντας πλάτες στο Υπουργείο Εργασίας, απαξιώνοντας την ημέρα σύμβολο των αγώνων ,  των νεκρών και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης.

Ηχηρή είναι και η απουσία του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας δείχνοντας συνειδητή αδράνεια και σιγή νεκροταφείου εδώ και χρόνια, αναδεικνυόμενη ως  σύμμαχο κυβέρνησης και εργοδοσίας για να περάσει  κάθε τι αντεργατικό εν μέσω πανδημίας.

Με το σύνθημα Οι νεκροί μας – τα κέρδη τους, βαδίζουμε το δρόμο της ανατροπής αναλαμβάνουμε δράση και οργανώνουμε τον αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιά του 2021. Παίρνουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια μας, γιατί η εργατική Πρωτομαγιά , με το ιστορικό φορτίο που κουβαλάει  δεν είναι υπόθεση καμίας κυβέρνησης και κανενός νόμου, είναι δική μας υπόθεση.

Καλούμε όλα τα σωματεία και  τους εργαζόμενους να συμμετέχουν Να οργανώσουμε πιο μαζικά , πιο δυναμικά τη συνέχεια της πάλης για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, της μάχης ενάντια στο εργασιακό έκτρωμα  με  απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Δε θα δεχτούμε τον νέο εργασιακό μεσαίωνα! 

Δε θα ανεχτούμε σε έναν ήδη επιβαρυμένο κλάδο από τις ελαστικές μορφές εργασίας να γίνει το 8ωρο μας 10ωρο και η Κυριακάτικη Αργία παρελθόν.

Οργανωμένα, αγωνιστικά είναι ανάγκη και καθήκον μας να απαντήσουμε σε ότι μας γυρνάει σε μαύρες εποχές για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει κάθε φωνή που αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες, που διεκδικεί ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

ΤΙΜΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10:00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.