Με άγριες διαθέσεις ο τυφώνας «τέρας» πλησιάζει τη Φλόριντα – VIDEO

Ο τυφώνας-τέρας Ίρμα έπληξε την Κούβα και με ανέμους που κινούνται με 210 χιλιόμετρα την ώρα κατευθύνεται απειλητικά προς τη Φλόριντα.

0 136

Ο τυφώνας-τέρας Ίρμα έπληξε την Κούβα και με ανέμους που κινούνται με 210 χιλιόμετρα την ώρα κατευθύνεται απειλητικά προς τη Φλόριντα.

πηγή: abc.comΟ τυφώνας-τέρας Ίρμα έπληξε την Κούβα και με ανέμους που κινούνται με 210 χιλιόμετρα την ώρα κατευθύνεται απειλητικά προς τη Φλόριντα. Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες, στην μεγαλύτερη, ίσως, επιχείριση εκκένωσης στην ιστορία.

Η κατάσταση συναγερμού είναι η υψηλότερη στην κλίμακα της κινητοποίησης των κουβανικών αρχών ενώπιον φυσικών καταστροφών.

Η πρωτεύουσα της Κούβας, όπου διαμένουν 2 εκατομμύρια κάτοικοι, βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού και κινδυνεύει από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Από χθες το βράδυ, την πόλη πλήττουν ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις.

Σήμερα, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση των κατοίκων που ζουν στις περιοχές κοντά στην θάλασσα και πλησίον της Μαλεκόν.

Από τις Μπαχάμες και την Κούβα, η Ίρμα συνεχίζει την καταστροφική της πορεία, έχοντας μετατραπεί σε τυφώνα κατηγορίας 5 με ανέμους που ξεπερνούν σε ταχύτητα τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο τυφώνας που ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 άτομα, κατευθύνεται βόρεια προς τη Φλόριντα όπου αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες προκαλώντας μία από τις πιο μαζικές εκκενώσεις που έχουν γίνει ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον ως την Δευτέρα.

Αν και αποδυναμώθηκε ελάχιστα πάνω από την Κούβα, μόλις απομακρυνθεί οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως θα γίνει και πάλι πολύ ισχυρός.irma2 independentπηγή: independent.co.uk

Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σήμερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, που απειλείται από την άφιξη, εντός των προσεχών ωρών, του σφοδρού κυκλώνα Ίρμα.

Οι υπηρεσίες διάσωσης της Φλόριντας (Division of Emergency Management) «εκτιμούν ότι 6,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας έλαβαν εντολή εκκένωσης», έναντι 5,6 εκατομμυρίων χθες το βράδυ, επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Περισσότεροι από 54.000 άνθρωποι έσπευσαν σε περίπου 320 καταφύγια που έχουν ανοίξει οι αρχές σε ολόκληρη την Φλόριντα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι έχουν λάβει από μόνοι τους μέτρα προφύλαξης, πριν από την προβλεπόμενη άφιξη την Κυριακή το πρωί της Ίρμα.{source}
<!– You can place html anywhere within the source tags —>
<iframe width=”500″ height=”350″ src=”https://www.youtube.com/embed/blVA_xirrCk?controls=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

<script language=”javascript” type=”text/javascript”>
    // You can place JavaScript like this
    
</script>
<?php
    // You can place PHP like this
    
?>
{/source}

ert.gr|protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.