Με 40 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε η Ορεινή Πεζοπορία – εκδρομή της Ο.Λ. Καλαμπάκας στην περιοχή του Ζαγορίου

Την Κυριακή 6 Μαίου 2018 πραγματοποιήθηκε από 40 μέλη και φίλους της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας

0 164

Την Κυριακή 6 Μαίου 2018 πραγματοποιήθηκε από 40 μέλη και φίλους της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας η προγραμματισμένη Ορεινή Πεζοπορία-εκδρομή με μεγάλο λεωφορείο στο Νομό Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ζαγορίου, ( Βραδέτο- Καπέσοβο-Κήποι-Βίτσα- Μονοδένδρι).

Η ορεινή αυτή πεζοπορία στην οποία συμμετείχαν όλοι,ήταν διάρκειας 3 περίπου ωρών και μήκους 8,5 χιλιομέτρων.Έγινε στη διαδρομή Βραδέτο- Μπελόη-Βραδέτο-Σκάλα Βραδέτου-Καπέσοβο, είχε μέγιστο υψόμετρο 1411 μέτρα και ήταν ένας ύμνος στην παράδοση,στη λαική αρχιτεκτονική,γεφυροποιία-ναοδομία κ.λ.π..

Εκτός από τα δύο γεφύρια της πεζοπορικής διαδρομής ,το «πέρα» και το «δώθε», επισκευθήκαμε και τα γεφύρια του Πλακίδα ( τρίτοξο του 1814 στους Κήπους), του Κόκκορη κ.λ.π..

Θαυμάσαμε το άρτιο δίκτυο μονοπατιών,τη σήμανση και την καθαριότητα, τη σημασία στη λεπτομέρεια και την ποιότητα πολιτισμού που εκπέμπει αυτός ο τόπος, που είναι όσον αφορά στον εναλλακτικό τουρισμό πολλές δεκαετίες μπροστά από το δικό μας.

Υπεύθυνοι Συντονιστές της δραστηριότητας αυτής ήταν η Έφορος Ορειβασίας Ευφροσύνη Νάτση και ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Κ. Αχιλλέας Σιάχος.

Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

olk vrad 18 1olk vrad 18 2olk vrad 18 3olk vrad 18 4olk vrad 18 5olk vrad 18 6

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.