Μάτι: Δεν έχει δαπανηθεί ούτε ευρώ από 37 εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν

0 220

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν όσα αποκάλυψε ο Νίκος Βούτσης για τον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής για τους πυρόπληκτους στο Μάτι. 

Όπως είπε, μιλώντας στη Βουλή, έχουν συγκεντρωθεί 37,7 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές αλλά δεν έχει δαπανηθεί ούτε ευρώ μέχρι σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε ιδιαίτερη και ονομαστική αναφορά στα μεγάλα ιδρύματα που έχουν αναλάβει να κάνουν έργα, μεταξύ των οποίων και ο όμιλος Βαρδινογιάννη.

«Μιλάμε για μεγάλα ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Νιάρχος, Ίδρυμα Ωνάση, η εταιρία του κ. Βαρδινογιάννη, ο Ολυμπιακός», ανέφερε ο κ. Βούτσης, ο οποίος παρέθεσε και ονομαστικά τις εταιρείες που προχώρησαν σε έργα με απευθείας συμβολή: Τιτάνας, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΛ.ΠΕ, ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ, ΤΕΡΝΑ, GP, AKΤΩΡ.

Μάλιστα, ζήτησε να υπάρξει, έστω σε ένα Μητρώο, ανεξάρτητα του Κεντρικού Λογαριασμού, μια ακριβής καταγραφή αυτών των δωρητών και των ποσών που έδωσαν, άλλος για το Λύρειο Ίδρυμα, άλλος για τα πυροσβεστικά οχήματα…

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ολομέλεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμυρών στη Μάνδρα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο ενός χρόνου.

star.gr

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.