Μαθητής του 2ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας στέλνει γράμμα στον Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ονομάζομαι Χουχουρέλος Ιωάννης και είμαι μαθητής της Δ΄τάξης του 2ου 12/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Καλ/κας.

0 149

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ονομάζομαι Χουχουρέλος Ιωάννης και είμαι μαθητής της Δ΄τάξης του 2ου 12/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Καλ/κας.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ονομάζομαι Χουχουρέλος Ιωάννης και είμαι μαθητής της Δ΄τάξης του 2ου 12/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Καλ/κας. Το σχολείο μου είναι κατασκευασμένο , η μία πτέρυγα το 1962 και η άλλη το 1982. Έχει μεγάλες αίθουσες εκτεθειμμένες στο κρύο και στη βροχή ( το μοναδικό σχολείο στην Καλαμπάκα που έχει τέτοια κατασκευή, δηλαδή χωρίς εσωτερικούς χώρους ) και μεγάλα ξύλινα κουφώματα σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω του ότι ποτέ δεν αντικαταστάθηκαν.

Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όμως ,κ.Υπουργέ γι’αυτό και σας γράφω ,είναι με τους τρεις (3)παλιούς ( αρχαίους) λέβητες-καυστήρες πετρελαίου, που καταβροχθίζουν το λιγοστό πετρέλαιο που μας ανήκει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα το μάθημά μας να γίνεται σε αίθουσες ψυγείο, με γάντια,σκούφο και χοντρά μπουφάν. Σ’ έναν τελευταίο έλεγχο από Μηχανολόγο Μηχανικό διαπιστώθηκε ότι μόνον ο καυστήρας της παλιάς πτέρυγας- τεράστιος αλήθεια! – χρειάζεται 47 Ευρώ για λειτουργία μιας ώρας! με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου.

Ο κ. Δ/ντής μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόμόνων του σχολείου μας,καταβάλλουν καθημερινώς υπεράνθρωπες προσπάθειες για το θέμα της θέρμανσης, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Η ταπείνωση και η αδιαφορία που εισπράττουν από τους υπεύθυνους φορείς είναι πολύ μεγάλη!

Έτσι πήρα την απόφαση να κάνω κι εγώ τον δικό μου αγώνα γράφοντάς σας αυτό το γράμμα και ελπίζοντας ότι θα μας καταλάβετε πραγματικά και θα σκύψετε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία πάνω στο πρόβλημά μας και θα βοηθήσετε στην αντικατάσταση των καυστήρων ζεσταίνοντας έτσι τους διακόσιους ( 200 ) συμμαθητές μου .

Περιμένω την απάντησή σας κ. Υπουργέ, δείχνοντας έτσι ότι η πολιτεία είναι δίπλα στους μαθητές και στα προβλήματά τους.

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος!

Με εκτίμηση και σεβασμό

Χουχουρέλος Ιωάννης,

μαθητής Δ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλ/κας

Υ.Γ. Το γράμμα έχει ήδη σταλεί στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.