Μαθητής κάνει καθημερινά 112 χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο

0 1.270

Ο νεαρός μαθητής και η μητέρα του μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Ο 14χρονος μένει με την οικογένειά του στο Φλαμπουράρι, χωριό του ανατολικού Ζαγορίου, και κάθε μέρα στο σχολείο ,αλλά για να πάει πρέπει να διανύσει απόσταση 45 λεπτών με όποιες συνθήκες καιρού επικρατούν.

Η κ. Μαρία Βαρσάνη και ο Αλέξανδρος, μίλησαν στο MEGA για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

«Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 22, εδώ είναι οι δουλειές μας. ο μπαμπάς του Αλέξανδρου είναι δασεργάτης, και εγώ έχω πάρει έναν ξενώνα του δήμου και μία ταβέρνα και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα. Αναγκαστικά έχουν μείνει και τα παιδιά μας εδώ. Έχουμε 3 παιδία με τον σύζυγό μου, τα 2 έχουν μεγαλώσει και έχουν τελειώσει. Έχουμε και ένα εγγονάκι από το κορίτσι. Τα άλλα παιδιά ήταν λίγο πιο τυχερά γιατί υπήρχε γυμνάσιο στις Μηλιωτάδες, απλώς πάνω από μια 10ετία έχει κλείσει. Ήταν 30 λεπτά, δεν χρειαζόταν να κάνουν την απόσταση που κάνει ο Αλέξανδρος», τόνισε η μητέρα του μαθητή.

Ο ίδιος ο μαθητής, αναφέρθηκε στο πώς βιώνει αυτή την εμπειρία.

«Πηγαίνω 3η γυμνασίου. Είναι δύσκολο αλλά πιστεύω το έχω συνηθίσει, το κάνω από το νηπιαγωγείο. Θα ήταν πιο εύκολο για μένα και γι΄αυτά που κάνω να ήταν πιο κοντά. Το κάνουν και άλλα παιδιά αυτό. Το λεωφορείο παίρνει 8 άτομα αλλά μόνο εγώ κάνω τέτοια απόσταση. Με τα χιόνια δεν θα έρθει το λεωφορείο, αλλιώς θα πάμε σιγά σιγά. Θέλω να γίνω δάσκαλος και να πάω και εγώ σε ένα απομακρυσμένο χωριό σαν το δικό μου. Τώρα κάνω φροντιστήριο αγγλικών και τώρα που θα πάρω το πτυχίο θα συνεχίσω με φροντιστήριο για το σχολείο. Πηγαίνω στα Γιάννενα για τα αγγλικά μου που είναι 1 ώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος.

megatv.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr