Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχ. Καλαμπάκας έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα: «Εκπαίδευση  στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση -Τα παιδιά σώζουν ζωές »

0 463

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το σχολείο μας  και συγκεκριμένα η ΣΤ΄ τάξη, έλαβε μέρος στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση  στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση -Τα παιδιά σώζουν ζωές ». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τους Εκπ/κούς – που έχουν την κατάλληλη επιμόρφωση  και πιστοποίηση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση( ΚΑΡΠΑ ) -Κομπογιάννη Δημοσθένη, Δ/ντή του Σχολείου και Σταμπολίδου Σοφία , Γυμνάστρια του Σχολείου μας  και είχε ως στόχο να αναδείξει το ρόλο το σχολείου, στην παγκόσμια εκστρατεία για την καρδιακή ανακοπή.

Οι μαθητές μας διδάχτηκαν βασικές γνώσεις  και δεξιότητες , όπως Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση , θέση ανάνηψης και πνιγμονή. Έκαναν πρακτική εξάσκηση με τη χρήση ειδικών εκπαιδευτικών προπλασμάτων και εκπαιδεύτηκαν σε σωτήριες για τη ζωή γνώσεις  και δεξιότητες ώστε να δράσουν αν παραστεί ανάγκη.

Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε με την παροχή εκπαιδευτικού υλικού από  την κ. Πολύζου  Ελένη  Ιατρού-Αναισθησιολόγου, Διευθύντριας ΕΣΥ Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων και Επίτιμης Διδάσκουσας  ΣΕΦΑΑ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Την ευχαριστούμε πολύ.

Καλαμπάκα 16-10-2019

ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.