Μάσκες τέλος από σήμερα: Τι αλλάζει – Πού θα παραμείνουν υποχρεωτικές

1 751

Αναστέλλεται από σήμερα Τετάρτη το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο με μερικές εξαιρέσεις.

Συγκεκριμένα, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη.

Υποχρεωτικά με χρήση μάσκας θα πρέπει να μετακινούνται και οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Όσον αφορά στα μέσα μεταφοράς που υπάρχουν αριθμημένες θέσεις όπως τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία, η μάσκας καταργείται για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Σχετικά, με τα πλοία η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την άρση της χρήσης μάσκας, όποτε αυτή παραμένει, προς το παρόν, υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων θα ισχύει μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Τι θα ισχύει σε σχολεία και Πανεπιστήμια

Χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής.

Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία-Πανεπιστήμια.

Η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας κι έτσι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί απαλλάσσονται από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

Υποχρεωτική χρήση μόνο στις Εξετάσεις

Η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Πηγή: skai.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. ΟΧΙάς λέει

    Μάσκες τέλος, οι μασκαράδες συνεχίζουν τις δηλώσεις…….

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.