Μάσκες: Όλα όσα αλλάζουν από την 1η Ιουνίου

1 800

Αλλάζουν οι κανόνες για τη χρήση μάσκας από την 1η Ιουνίου, με την υποχρεωτικότητα να καταργείται σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους. Ωστόσο, σε κάποιους παραμένει, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, από 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, όπως τα ΜΜΜ με αριθμημένες θέσεις (τρένα, αεροπλάνα κλπ).

Υπογραμμίζεται ότι η άρση της υποχρεωτικής χρήσης αφορά και στους εργαζομένους σε αυτούς τους χώρους.

Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Όσον αφορά στις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ο υπουργός Υγείας είπε ότι η επιτροπή θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα για το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί αφού μελετήσει όλα τα δεδομένα.

Τέλος, τόνισε ότι η άρση σημαίνει πως δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα, ωστόσο, παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους «και ιδίως από τον πληθυσμό που ανήκει σε ευάλωτες ομάδες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. Μαύρη Τουλίπα λέει

    Από Σεπτέμβρη μένουμε σπίτι και ακούμε Παγώνη……….

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr