Μάσκες: Όλα όσα αλλάζουν από την 1η Ιουνίου

1 392

Αλλάζουν οι κανόνες για τη χρήση μάσκας από την 1η Ιουνίου, με την υποχρεωτικότητα να καταργείται σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους. Ωστόσο, σε κάποιους παραμένει, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, από 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, όπως τα ΜΜΜ με αριθμημένες θέσεις (τρένα, αεροπλάνα κλπ).

Υπογραμμίζεται ότι η άρση της υποχρεωτικής χρήσης αφορά και στους εργαζομένους σε αυτούς τους χώρους.

Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Όσον αφορά στις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ο υπουργός Υγείας είπε ότι η επιτροπή θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα για το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί αφού μελετήσει όλα τα δεδομένα.

Τέλος, τόνισε ότι η άρση σημαίνει πως δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα, ωστόσο, παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους «και ιδίως από τον πληθυσμό που ανήκει σε ευάλωτες ομάδες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. Μαύρη Τουλίπα λέει

    Από Σεπτέμβρη μένουμε σπίτι και ακούμε Παγώνη……….

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.